Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

«Πάγος» από Αραμπατζή σε κορωνοενισχύσεις κτηνοτρόφων για ζωοτροφές

Η τιμή του γάλακτος και του κρέατος διαμορφώνονται ελεύθερα, τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, την Παρασκευή 18 Ιουνίου αναφερόμενη στο υψηλό κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία, κατά την διάρκεια απάντησής της σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, χωρίς να αφήσει περιθώρια κορωνοενισχύσεων επί του θέματος.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στην όντως τεράστια αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, χαρακτηρίζοντας όμως το φαινόμενο ως παγκόσμιο λόγω της ζήτησης από Κίνα μετά τον κορωνοϊό και των ζημιών από την κλιματική αλλαγή στις σοδειές.

Η κα Αραμπατζή τόνισε επίσης ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να δοθούν κίνητρα μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι τιμές στο πρόβειο γάλα επί ΝΔ έχουν αυξηθεί, λόγω των ελέγχων και των νόμων που ψήφισε η ΝΔ. Παράλληλα, τόνισε πως με κυβέρνηση ΝΔ, έγιναν παρεμβάσεις υπέρ των κτηνοτρόφων, π.χ. με τις εισφορές του ΕΦΚΑ, τους φορολογικούς συντελεστές, το τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης, κ.λπ.

Η αντίδραση του Γιάννη Σαρακιώτη

«Φταίει η κλιματική αλλαγή και η Κίνα. Αυτή είναι απάντηση του Υπουργείου για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές! Αυτό μου ζητάτε να πω στους συμπατριώτες μου κα Υπουργέ;» δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του για το θέμα της υπερβολικής αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και του κόστους παραγωγής των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας και της χώρας.

https://www.agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: