Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αντιδρούν οι απανταχού Σουλιώτες για το Συνέδριο με θέμα τον Αλή Πασά

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σουλιωτών Δημήτρης Μπότσαρης, με ανοιχτή επιστολή του διαμαρτύρεται έντονα για το Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20/6/2021 από το Δήμο Ιωαννιτών, που είναι αφιερωμένο στον Αλή πασά (έχει τίτλο "ο Αλή πασάς και η εποχή του).

Σημειώνει ο κ. Μπότσαρης ότι "εάν πραγματοποιηθεί η όποια αναφορά στον Αλή πασά, κατά το Διεθνές Συνέδριο, θα πρόκειται για μια απαράδεκτη και ασεβή πράξη, τόσο προς τις επετειακές γιορτές των 200 χρόνων από το 21’, όσο και προς τους πεσόντες Hπειρώτες ήρωες και κατ’ εξοχήν, στα ένοπλα τμήματα του τότε Ελληνισμού, το Σούλι και τους Σουλιώτες, που ο Αλή πασάς εξόντωσε σταδιακά και μεθοδικά".  

Επισημαίνει ακόμη ότι "ο Δήμος Ιωαννιτών –τουλάχιστον εφέτος– εάν ήθελε να οργανώσει κάποιο Συνέδριο, που να σχετίζεται με τις γιορτές των 200 χρόνων από το 1821, θα έπρεπε να το είχε αφιερώσει στον μεγάλο εχθρό του Αλή Πασά, τους ήρωες του Σουλίου, που έχυσαν το αίμα τους, μέχρι και την τελευταία μέρα της Επανάστασης, διότι με αυτό που επέλεξε, παραβιάζεται κάθε έννοια της κοινής λογικής και του κοινό αισθήματος, με την μηδενική αναφορά στους Σουλιώτες και τους αγώνες του κάθε Ηπειρώτη αγωνιστή, που είναι το σύμβολο της ελληνικής Ηπείρου και άξιοι κάθε τιμής και μνήμης και όχι ο Αλή πασάς".

Και καταλήγει ο κ. Μπότσαρης: "Ο Σύλλογος των Απανταχού Σουλιωτών, του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, αλλά κι εγώ ο ίδιος, ως απόγονος της ένδοξης φάρας των Μποτσαραίων, καταδικάζουμε απερίφραστα την επιλογή του Δημάρχου Ιωαννιτών και όσων συνέδραμαν σε αυτήν και καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πατριώτη, εφόσον συμφωνεί, με αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας και καταγγελίας, να το προσυπογράψει ονομαστικά και με την ιδιότητά του, ώστε να συμβάλλει στη προσπάθεια, αλλαγής τίτλου, περιεχόμενου ή ακόμη και ματαίωσης, αυτής της απαράδεκτης εκδήλωσης, από το πρόγραμμα του Δήμου».

Ο σύνδεσμος για να υπογράψετε την επιστολή διαμαρτυρίας είναι ο ακόλουθος:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_D70CetdSieXw8QWAhkI3d8AZYqxMOeCByjJhmOJJ-jeELA/viewform

https://katoci.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: