Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Συνεχείς οι καταγγελίες του δημ. συμβ. Βασίλειου Κώνστα κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ζηρού.

Πριν από μια εβδομάδα ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Βασίλειος Κώνστας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  καταγγελία κατά του προέδρου του Δ.Σ. Δήμου Ζηρού κ. Χασίδη. Αιτία η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου που δόθηκε στη δημοσιότητα (διαβάστε εδώ ) σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μην κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας  Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.  Μετά από 3 ημέρες  επανέρχεται  με  δεύτερη καταγγελία. Και στις δύο καταγγελίες δεν είδαμε καμία απάντηση ή αντίδραση. Τέλος πάντων τι συμβαίνει και ποιά είναι η αλήθεια, πρέπει να μάθουμε και εμείς οι απόδημοι ψηφοφόροι του Δήμου Ζηρού. Δεν ζητάμε να απαντήσουν προσωπικά στον κ. Κώνστα αλλά θα ήταν χρήσιμη μια ανακοίνωση  που να ενημερώνει για τα καταγγελόμενα  τους πολίτες του Δήμου.

Ευθυμίου Χριστόφορος

Διαβάστε παρακάτω τις δύο καταγγελίες του κ. Κώνστα

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΡΟΥ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Στην δια περιφοράς συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2020, το μόνο θέμα που είχε τεθεί προς συζήτηση ήταν η έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.

Όπως ήταν φυσικό όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, χρησιμοποιώντας το έντυπο ψηφοφορίας, αποφανθήκαμε επί του ψηφίσματος.

Με έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι στην εκδοθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ΑΔΑ:6ΠΘΞΩΡ0-7ΟΤ, ο πρόεδρος κ. Χασίδης, μας εμφανίζει να συμφωνούμε με μια δέσμη ενεργειών η οποία ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκε και για την οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε αν συμφωνούμε ή όχι.

Ερωτώ λοιπόν τον έχοντα αυταρχικότατη αντίληψη περί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρο κ. Χασίδη.

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζει χωρίς συζήτηση και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας εμφανίζει ότι συμφωνούμε με ενέργειες για τις οποίες ουδέποτε ερωτηθήκαμε;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να με εμφανίζει σύμφωνο με ενέργειες οι οποίες απέχουν παρασάγγας από τις δικές μου προτάσεις που κατέθεσα στην εν λόγω συνεδρίαση;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να πνίξει τις προτάσεις μου, για συγκρότηση επιτροπής κ.λπ. και να μην τις θέσει σε ψηφοφορία, όπως όφειλε να πράξει;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αποκλείσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής από τις περεταίρω ενέργειες;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να χρήσει τον Δήμαρχο Ζηρού ως τον μοναδικό εκφραστή των προβλημάτων των κατοίκων της ΔΕ Θεσπρωτικού, την στιγμή μάλιστα που η μέχρι τώρα συμπεριφορά του δεν συνηγορεί σε αυτό και ταυτόχρονα να τον εξουσιοδοτήσει για τις παραπέρα ενέργειες, χωρίς να ερωτηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επ αυτού;

Από που αντλεί το θράσος ο κ. Χασίδης και διαστρεβλώνει την ψήφο μας, χρησιμοποιώντας την κατά το δοκούν για να υλοποιήσει τα κρυφά σχέδιά του;

Δυστυχώς, από όλα τα ανωτέρω εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι, εσκεμμένα η Δημοτική Αρχή επέλεξε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση δια περιφοράς, για να έχει τη δυνατότητα με αλχημείες να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα της χωρίς τη δική μας συγκατάθεση.

Καλώ τον κ. Χασίδη να διορθώσει άμεσα το ολίσθημά του, να ακυρώσει την με ΑΔΑ:6ΠΘΞΩΡ0-7ΟΤ απόφαση και να εκδόσει νέα, στην οποία θα περιέχεται μόνο το θέμα του ψηφίσματος, γιατί μόνο αυτό ήταν στην ημερήσια διάταξη και μόνο γι αυτό αποφανθήκαμε με την ψήφο μας.

Σε αντίθεση περίπτωση για τη ορθότητα ή όχι της απόφασης και της τηρηθείσας διαδικασίας θα αποφανθεί η αρμόδια υπηρεσία στην οποία φυσικά και θα προσφύγω για να προστατεύσω το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του από τέτοιου είδους αδιαφανείς διαδικασίες.

ΥΓ. Παραθέτω την εισήγηση που μας απέστειλε το προεδρείο καθώς και την απόφαση που εξέδωσε ο κ. Χασίδης για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.





Και η δεύτερη καταγγελία

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ: ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό, κατέθεσα για συζήτηση πρόταση η οποία συνοψίζεται στα παρακάτω :

1. Συγκρότηση επιτροπής αγώνα.

2. Μνημόνιο ενεργειών στις οποίες θα προβεί η ανωτέρω επιτροπή.

3. Χρονοδιάγραμμα ενεργειών, δεδομένου ότι το χρονικό πλαίσιο είναι εξαιρετικά ασφυκτικό.

4. Προτροπή των Δημοτών για τη διακοπή κάθε συνεργασίας με την συγκεκριμένη τράπεζα και τη μεταφορά όλων των καταθέσεων σε άλλο τραπεζικό ίδρυμα.

5. Γνωστοποίηση εγκαίρως στην τράπεζα Πειραιώς, των προθέσεων των Δημοτών.

6. Παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για να ακυρωθεί η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Χασίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν έθεσε την πρότασή μου σε ψηφοφορία, όπως όφειλε να πράξει, αλλά αντιθέτως, εξέδωσε μια παραποιημένη απόφαση στην οποία εμφανίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους να συμφωνούν με μέτρα και ενέργειες που δεν τέθηκαν ποτέ για συζήτηση στη συνεδρίαση.

Σε αυτό το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό ολίσθημα του κ. Προέδρου, συμμέτοχος και συνυπεύθυνος είναι βεβαίως και ο Δήμαρχος, ο κ. Καλαντζής, ο οποίος συναίνεσε και αποδέχθηκε την κατάφωρη διαστρέβλωση της βούλησης των Δημοτικών Συμβούλων.

Με επιστολή μου έχω ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να ακυρώσει την παραποιημένη απόφαση, διαφορετικά, η προσφυγή μου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποτελέσει μονόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: