Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Όχι σε ελέγχους κτηνοτρόφων από ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στην καραντίνα

Κλιμάκια τεχνικών ελέγχων θα βρίσκονται στο νησί την επόμενη εβδομάδα.

Αλλά, ο Συνεταιρισμός Κεφαλλονιάς και Ιθάκης ενημερώνει ότι με κατεπείγουσα επιστολή μετέφερε στον Πρόεδρο του Οργανισμού Φάνη Παπά, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο βουλευτή του νομού, την αγανάκτηση πολλών ντόπιων παραγωγών για τους επιτόπιους ελέγχους που προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την επόμενη βδομάδα.

Δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι επιτόπιοι έλεγχοι κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, χωρίς να γίνει παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, υποστηρίζει ο Συνεταιρισμός.

Κατόπιν τούτου, σημειώνει ότι η Αγροτική Ένωση, ζητά την άμεση ενεργοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ και του βουλευτή του νομού, όπως οι εν λόγω επιτόπιοι έλεγχοι ντόπιων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αναβληθούν την παρούσα χρονική στιγμή και να υλοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε μελλοντικό χρόνο.

Προτείνεται δε, οι όποιοι έλεγχοι να περιοριστούν στη παρούσα φάση σε διοικητικούς, διασταυρωτικούς με χρήση έντυπων ή ηλεκτρονικών μέσων και δορυφόρων όπως οι Κοινοτικές οδηγίες ορίζουν, όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Καλαφάτης, επικαλούμενος και το γεγονός ότι στο νησί υπάρχει κτηματολόγιο εδώ και 20 χρόνια.

https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: