Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Τι κρατώ από το 2018 και το προσμένω από το 2019 , με σκέψεις , απόψεις και ευχές από ανθρώπους που κάτι έχουν να μας πούνε. Μέρος Γ'



Γράφει η Σχισμένου Κατερίνα

Χρήστος Τσιρογιάννης: Δεσμευτήκαμε ότι μπορούμε και το 2019 αλλάζουμε την Άρτα!
Το 2018 ήταν μια πολύ κρίσιμη χρονιά για το Δήμο Αρταίων, καθώς εκπονήσαμε πάρα πολλά έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Άρτα, ενώ δρομολογήσαμε την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούσαν για δεκαετίες την περιοχή.  Αξιοποιήσαμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και πρόγραμμα, φέρνοντας στην Άρτα 35 εκ. ευρώ από χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ δημοπρατήσαμε πάνω από 18 έργα.
Εργαστήκαμε με στόχευση και προγραμματισμό στους τομείς του έργου μας, δηλαδή την ανάπτυξη, την καθημερινότητα, την κοινωνική μέριμνα, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, βλέποντας τους πολίτες κατάματα και ικανοποιώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στο μέτρο του δυνατού, αφού τα χρήματα από το Κράτος βαίνουν συνεχώς μειούμενα και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
Η κάθε νέα χρονιά είναι ένα ξεκίνημα ελπίδας. Το 2019 είναι μια ακόμη πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, την Ήπειρο και την Άρτα μας. Στην αρχή της θητείας μας, δεσμευθήκαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Άρτα. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι η Άρτα επιτέλους αλλάζει!
Το 2019 είναι βέβαιο πως με την ολοκλήρωσή των έργων που έχουν δρομολογηθεί, θα αλλάξει η φυσιογνωμία και η ταυτότητα της Άρτας μια και καλή. Έχουν ήδη μπει οι βάσεις για την Άρτα της υπερηφάνειας και της προόδου και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε πάνω σ΄ αυτές τις βάσεις και όλοι μαζί να πάμε την Άρτα μπροστά. Για μια αξιοβίωτη Άρτα! Για εμάς και τα παιδιά μας.


Νίκος Μυλόπουλος-Χειρούργος, οφθαμλίατρος, ποιητής, διδάκτωρ ιατρικής ΑΠΘ.
Τη στιγμή που ξετυλίγονται όρια τα βήματα μικραίνουν, θρυμματίζοντας Στη θάλασσα σποραδικά αναδύονται απόβλητα πλοία Κι η ματιά το κέντρο εμβολίζει του σήμερα. Ορφανοί χορευτές δηλωμένοι από συγκυρία Αναπλάθουμε σώματα σε πέτρινο φούρνο. Κοκκινίζει τότε το νερό και τα πουλιά με ομόκεντρα ερίζουν δάκρυα. Είσοδος - έξοδος ταξίδι αρχαίο στων ματιών τις δίδυμες γέφυρες. Μοναχικοί κι ανελεύθεροι αλήθειες πίνουμε ανέρωτες κι αυτό μας καίει. Γουλιά τη γουλιά μέσα στα αίματα εξαγνιζόμαστε Κι ο ύπνος βαρύς αρχέγονο θυμίζει πτωχών συναπάντημα. Ξημερώνει με άλλον έναν εξ ακανθών στέφανο να στολίζει τη φάτνη.
Καλή προσπάθεια για καλύτερο κόσμο και καλύτερες γιορτές...



Ο απόηχος του έτους 2018 που πέρασε-Αριστείδης Σχισμένος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, λαογράφος ερευνητής.
Ανησυχητικό ήταν για το έτος 2018 που πέρασε, η συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή με ολέθριες προοπτικές παγκοσμίως. Έντονα καιρικά φαινόμενα συνοδευόμενα από κατακλυσμιαίες βροχές και έντονες χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν τη φύση και κατέστρεψαν γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές ενασχολήσεις, αφάνισαν δρόμους, γκρέμισαν γεφύρια, κατοικίες ανθρώπων, επιχειρήσεις και προκάλεσαν πνιγμούς ανθρώπων –όπως στην Μάνδρα.
Επίσης αύξησαν επικίνδυνα τις καταστροφικές πυρκαγιές οι οποίες αφάνισαν πολλές ευεργετικές δασικές εκτάσεις, χρήσιμες δενδροκαλλιέργειες , κατέκαυσαν κτηνοτροφικά και άγρια ζώα, κατοικίες ανθρώπων και θανάτωσαν πολλούς ανθρώπους όπως στο Μάτι.
Σημαντικότατο γεγονός για τους πανέλληνες υπήρξε ο τερματισμός των ολέθριων οκτάχρονων μνημονίων , τα οποία ταλάνισαν ποικιλότροπα κι επικίνδυνα τη χώρα μας.
Στο χώρο του αθλητισμού υπήρξαν αρκετές νίκες Ελλήνων αθλητών , σε όλους σχεδόν τους τομείς, προσφέροντας εθνική ανάταση, θαυμασμό και μιμητικό παράδειγμα στην νεολαία μας. Ανάσα στην οικονομία μας πρόσφερε ο αυξητικός ευεργετικός τουρισμός για το έτος 2018.
Όμως η συνεχιζόμενη αποδημία των νέων μας, ειδικά των επιστημόνων μας σε χώρες του εξωτερικού προκαλεί εθνική αιμορραγία και δυστυχώς δημιουργεί ανησυχητικές προβλέψεις για το ευοίωνο μέλλον της φυλής μας. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας....


Κωνσταντίνος Ρίζος-ασκούμενος δικηγόρος.
Το 2018 ήταν για μένα μία μεταβατική χρονιά, μια χρονιά αλλαγών και προσαρμογής, από την φοιτητική ζωή στην αγορά εργασίας, από τη Θεσσαλονίκη στην Άρτα και εν γένει μια χρονιά πλήρους αλλαγής της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά ήταν μια ωραία χρονιά με ταξίδια και νέες εμπειρίες. Άλλωστε η αλλαγή δεν είναι a priori καλή ή κακή. Αυτό λοιπόν εύχομαι για το 2019, να είναι η χρονιά που τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο προς το καλύτερο στη χώρα και στη ζωή όλων μας και θα αντικατασταθεί η ανασφάλεια, η φτώχεια και η απαισιοδοξία με ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Καλή Χρονιά!


Κωνσταντίνος Ανυφαντής. Συγγραφέας.
Ένας χρόνος φεύγει, ένας νέος έρχεται. Να ευχηθώ υγεία σε όλους. Όλα τα υπόλοιπα μετά έρχονται. Ας γίνουμε λίγο πιο πολύ άνθρωποι,ας γίνουμε ανεκτικοί, ανιδιοτελείς και ανεκτιμητοι για τους ανθρώπους που μας νοιάζονται.
Το 2018 οι ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗΣ το πρώτο μου βιβλίο με ιστορίες τρόμου και μυστηρίου μέσα από ελληνικούς αστικούς μύθους και θρύλους γεννήθηκε δειλά δειλά μια Απριλιατικη μέρα και χάρη σε όλους εσάς μεγάλωσε και πήγε πάρα πολύ καλά. Το 2019 ετοιμάζεται η Βεατρίκη η νέα μου νουβέλα,μια ωδή...στο απόλυτο κακό . Πιστεύω τους πρώτους μήνες του νέου χρόνου να βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας και εύχομαι σε όλους υγεία αγάπη και ευτυχία.




Σχισμένου Κατερίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: