Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η «Δωδώνη» παραμένει πιστή στο ποιοτικό Ηπειρωτικό γάλα!


Γάλα 100% ελληνικό, άριστης ποιότητας, που συλλέγει στέλνοντας τα φορτηγά της μέχρι τις πιο απομακρυσμένες γωνιές και τα πιο ορεινά χωριά της Ηπείρου χρησιμοποιεί σταθερά η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και αυτό είναι το μεγάλο της «όπλο» απέναντι στον ανταγωνισμό κι ενώ διανύουμε μία περίοδο πολύ δύσκολη για την ελληνική κτηνοτροφία γενικότερα.
Καθώς η τρέχουσα σεζόν ολοκληρώνεται η επιχείρηση διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με ανάλογο πρόγραμμα συλλογής πρώτης ύλης και την επόμενη παραμένοντας δίπλα στον Ηπειρώτη παραγωγό. Αυτό το τελευταίο αποτελεί για τη «Δωδώνη» αδιαπραγμάτευτη πολιτική, όπως σημειώνει ο αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλός της Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Εντυπωσιακά νούμερα
Εντυπωσιακά είναι τα απολογιστικά νούμερα που παρουσιάζει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» για το έτος που μόλις τελείωσε. Συνοπτικά προμηθεύτηκε 55.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα, 22.000 τόνους αγελαδινό γάλα, όντας 100% ελληνικό και άριστης ποιότητας, με βάση τους αυστηρούς ελέγχους που πάντα διενεργεί η επιχείρηση. 

Σε ότι αφορά την ποσότητα του εισκομιζομένου Ηπειρώτικου αιγοπρόβειου γάλακτος, αυτή αυξήθηκε τη φετινή χρονιά κατά 22%, σε αντιδιαστολή πάντως με το Ηπειρωτικό αγελαδινό το οποίο παρουσίασε πτώση της τάξης του 11% λόγω καθολικής αποχώρησης παραγωγών από τον κλάδο.

Μένει η ζώνη γάλακτος
Παρά την τιμολογιακή πίεση της αγοράς και το υψηλό κόστους συλλογής, η γαλακτοβιομηχανία διατήρησε την πολιτική παραλαβής πρώτης ύλης ακόμη και από τους πιο μικρούς παραγωγούς των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου. Εξάλλου, παρείχε πλήρη επιστημονική υποστήριξη και προσωπικό στους παραγωγούς της σε 24ωρη βάση, εφάρμοσε για ακόμη μια χρονιά την πολιτική των προκαταβολών και ανέπτυξε και υποστήριξε το πρόγραμμα ζωοτροφών. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας, η ζώνη γάλακτος θα συνεχίσει ανάλογο πρόγραμμα και την επόμενη σεζόν θέτοντας ως πρώτο μέλημα της τον Ηπειρώτη παραγωγό. Αυτό δεν είναι φυσικά εύκολη υπόθεση, καθώς διανύουμε μία περίοδο που η αγορά εισκόμισης πλήττεται από αθρόες εισαγωγές νωπού ή συμπυκνωμένου γάλακτος. Πρακτική όμως που η «Δωδώνη» δεν έχει ακολουθήσει ποτέ, καθώς παραμένει πιστή στις αξίες, στις παραδόσεις και στον ορθό τρόπο διαφύλαξης του χαρακτήρα ΠΟΠ των προϊόντων της.

Ο Μιχ. Παναγιωτάκης
Αυτό επισημαίνει εξάλλου σε δήλωσή του και ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Παναγιωτάκης. Όπως τονίζει «η διαφύλαξη του ΠΟΠ χαρακτήρα της φέτας και λοιπών προϊόντων μας, καθώς και η αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη του Έλληνα παραγωγού, αποτελεί μονόδρομο στη συνέχιση της ελληνικής κτηνοτροφίας, στην επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας. Χωρίς αγροτική ζωή και χωρίς τους καρπούς αυτής να θεωρήσουμε ότι είμαστε τελειωμένοι ως έθνος. Εμείς στη ‘Δωδώνη’ μέσα από την καθημερινή μας εργασία και αγωνία θα κάνουμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό το όραμα».

Ώρα συντήρησης…
Η τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδος ολοκληρώνεται και η επόμενη θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Στο μεσοδιάστημα η «Δωδώνη», όπως και κάθε βιομηχανία μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, θα προβεί στην αναγκαία συντήρηση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, ώστε με την έναρξη της νέας σεζόν να είναι έτοιμη να συνεχίσει την απρόσκοπτη συνεργασία με το σύνολο των 5.000 παραγωγών της, μεγάλων, μεσαίων και μικρών.




ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: