Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

To Λιμεναρχείο Πρέβεζας βρήκε εγκαταλελειμμένο πλοίο ανοιχτά της Πρέβεζας και μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο λιμάνι της

palio kar


Ένα πλοίο φάντασμα που βρέθηκε από τις Λιμενικές Αρχές ανοιχτά του Ιονίου, ανάμεσα από Πρέβεζα και Λευκάδα, αποτελεί μυστήριο αφού από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ούτε από που ξεκίνησε, ούτε που κατευθύνονταν, ούτε για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκε.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μετέφερε λαθρομετανάστες που ας ελπίσουμε ότι μεταφορτώθηκαν σε άλλο ταχύπλοο σκάφος με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία.
Είναι γνωστό ότι η θαλάσσια περιοχή από Πρέβεζα έως και Πάργα αποτελεί χώρο εξόρμησης των παράνομων διακινητών δυστυχισμένων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα, κυρίως Σύριων στην παρούσα φάση και μεταχειρίζονται πολλά κόλπα για να μην συλλαμβάνονται από το προσωπικό του Λιμεναρχείου.
Και επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα σε 4 περιπτώσεις πιάστηκαν στη «φάκα» όταν χρειάστηκε να βγουν στην ξηρά για διάφορους λόγους, προφανώς βρήκαν τον τρόπο να γίνεται η «αλλαγή φορτίου» στη θάλασσα(αποφεύγουν έτσι να συλληφθούν στην ξηρά και η Ιταλία δεν έχει δικαίωμα να τους επιστρέψει στην Ελλάδα).
Το κόλπο που μεταχειρίζονται οι σύγχρονοι δουλέμποροι είναι να νοικιάζουν σκάφη από εταιρίες, να βάζουν σε αυτά λαθρομετανάστες και αν συλληφθούν ισχυρίζονται ότι το σκάφος είναι νοικιασμένο, η εταιρία ισχυρίζεται ότι νοίκιασε το σκάφος για αναψυχή και δεν γνώριζε ότι προορίζονταν για μεταφορά λαθρομεταναστών και έτσι αντί το πλοίο να κατασχεθεί, επιστρέφεται στην εταιρία.
Το πλοίο φάντασμα που βλέπεται στη φωτογραφία μεταφέρθηκε από ρυμουλκό στο λιμάνι της Πρέβεζας και έδεσε δίπλα σε άλλα μικρότερα κατασχεμένα σκάφη που βρίσκονται εκεί αρκετό καιρό.
Τελικά από εδώ και πέρα αυτή θα είναι η χρησιμότητα του Εμπορικού λιμανιού της Πρέβεζας; Να γίνει «νεκροταφείο» κατασχεμένων σκαφών και πλοίων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: