Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο εν δυνάμει κίνδυνος για την Ελλάδα λέγεται ...Αλβανία!


Αλβανία, η χώρα που φιλοξενεί πλήθος κινδύνων για την Ελλάδα και που φιλοδοξεί να γίνει «μεγάλη» εις βάρος της Ελλάδας. Δυστυχώς, όσο και αν κάποιοι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο (ενώ έχουν εξόφθαλμες στενές σχέσεις με την Αλβανία και ιδιαίτερα με τους Τσάμηδες), αποδυναμώνοντας τις πολιτικές άμυνας που οφείλει να ορθώσει η Ελλάδα απέναντι στο «φαινόμενο Αλβανία».





















Η δολοφονία του 43χρονου Έλληνα αστυνομικού Ηλία Κωστένη σε μπλόκο της Αστυνομίας στα 

Ελληνο-αλβανικά σύνορα, δείχνει μόνο «την κορυφή του παγόβουνου» και καταδεικνύει ταυτόχρονα το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος της Ελλάδας, το μέγεθος του εν δυνάμει κινδύνου που δημιουργούν οι παρακρατικές και οι εγκληματικές οργανώσεις που έχουν σαν έδρα την γείτονα Αλβανία και οι δραστηριότητες των οποίων είναι ποικίλες (εμπόριο ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων) αλλά και δημιουργίας και παράλληλης δράσης παρακρατικών ομάδων και των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν εξαπλωθεί στην Ελλάδα και που λειτουργούν ως πυρήνες ύψιστης επικινδυνότητας για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας. Το τραγικό, όμως, βρίσκεται στην στάση της Ελληνικής Πολιτείας, των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και θεσμικών οργάνων, που φαίνεται πως είτε αδιαφορούν για το εξελισσόμενο «φαινόμενο» της Αλβανικής προκλητικότητας, είτε συναινούν στην ικανοποίηση ξένων συμφερόντων εις βάρος της Ελλάδας.



Κακοποιοί έτοιμοι για όλα.

«Έτοιμοι για όλα» ήταν οι αλλοδαποί κακοποιοί που σκότωσαν τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, δήλωσε συντετριμμένος στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας Γιάννης Μουρατίδης, αναφέροντας ότι παρόμοια περιστατικά με οπλισμένους αλλοδαπούς που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στα σύνορα συμβαίνουν διαρκώς.
Ο κ. Μουρατίδης κατήγγειλε δε ότι οι συνοριοφύλακες δεν έχουν εξοπλισμό. «Τι να λέμε; ότι δεν έχουμε αυτοκίνητα; ότι παρακαλάμε δεξιά και αριστερά για να μας φτιάξουν τα αυτοκίνητα; ότι δεχθήκαμε χορηγία εφοπλιστή για να έχουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Να μη μας ξεχνάνε στις ακριτικές περιοχές, γιατί μας ξεχνάνε, μας θυμούνται μόνο όταν γίνονται εκλογές» πρόσθεσε. 

Περιγράφοντας πώς έχασε ο υπαρχιφύλακας τη ζωή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας δήλωσε ότι έχοντας πληροφορίες για παράνομη αλιεία οι συνοριοφύλακες προσέγγισαν μια καλύβα στην περιοχή (σ.σ στο Αγκαθωτό Πρεσπών) και όταν επιχείρησαν να την ελέγξουν, οι αλβανοί πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι συνάδελφοί του ανταπέδωσαν, σκοτώνοντας δυο από τους δράστες. «Έφτασαν στο σημείο να κλέβουν δίχτυα και ψάρια με καλάσνικοφ» επισήμανε ο κ. Μουρατίδης.

Εάν αποκωδικοποιηθούν σωστά οι σημερινές δηλώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Φλώρινας κ. Ιωαννίδη που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΥ, συνάγονται ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με το τι βλέπουν οι αρχές πίσω από το επεισόδιο, τη στιγμή, μάλιστα, που το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως ασχολείται ιδιαίτερα με το «μέτωπο» της Αλβανικής μαφίας και άλλων τύπων οργανώσεων που δρουν στο εσωτερικό της Ελλάδας. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η ομαδική δραπέτευση από τις φυλακές Τρικάλων (και ο εν συνεχεία πολύμηνος διασυρμός της Αστυνομίας που δεν μπορούσε να συλλάβει τους δραπέτες που κυκλοφορούσαν μέσα στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω τους νεκρούς) είχε χαρακτηριστεί ως επιχείρηση στρατιωτικού τύπου που εκτελέσθηκε από αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση του UCK.

Ο κίνδυνος υπήρχε και ήταν ορατός από παλιά, αλλά.
Ήταν τέλη της δεκαετίας του 90, όταν ο τότε Νομάρχης Φλώρινας κ. Παύλος Αλτίνης έθεσε το θέμα της αλβανικής, και γενικά διασυνοριακής, εγκληματικότητας από τον πρώτο χρόνο των καθηκόντων του το έτος 1999.

Ο κ. Αλτίνης μας είπε σήμερα: «Το τελευταίο διάστημα κάποιοι τολμούν να ψιθυρίσουν πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Αλβανία, η οποία βεβαίως συνεργάζεται με την Τουρκία, αλλά η Τουρκία δεν είναι μόνη της, «έχει πλάτες». Συμφωνώ απολύτως, ότι γεωγραφικά από την πλευρά της Αλβανίας και όχι της Τουρκίας θα αρχίσουν οι "εξελίξεις".
Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης Φλώρινας, είχα θέσει το θέμα δραστηριοποίησης πυρήνων Αλβανών, φαινομενικά ελεγχομένων από την Αλβανία, στο έδαφος του Νομού Φλώρινας. Από τότε, από το 1999, υπήρχαν σοβαρότατες ενδείξεις. Όμως, οι "αρχές" είχαν βολευτεί στο να παίζουν πολιτικά παιγνίδια σε τοπικό επίπεδο, να πλουτίζουν αξιοποιώντας την θέση τους και, κατά τα άλλα, δηλαδή επί της ουσίας, να αρκούνται στο να είναι τα "γιουσουφάκια" της εξουσίας και να κάνουν απλώς αναφορές, για να μην «τους τα φορτώσουν» κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτές είναι "οι αρχές" της Ελλάδος, δυστυχώς!

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης και το συναφές με αυτήν θέμα της διασυνοριακής εγκληματικότητας (που χρησιμοποείται από μυστικές υπηρεσίες), το είχα θέσει στους τότε υπουργούς δημόσιας τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη και εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, και στον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Ο Κ. Σημίτης είχε έλθει στην Φλώρινα για τα πανάκριβα πανηγύρια των Πρεσπείων. Ο Γ. Παπανδρέου ασχολιόταν με το «Μακεδονικό» και εμφανιζόταν προσωπικά στην Φλώρινα στα πανάκριβα Πρέσπεια. Έστελνε όμως στην Φλώρινα και συμβούλους του, που ασχολούντο με το «Μακεδονικό». Με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη είχαν επανειλημμένως γίνει υπηρεσιακές συσκέψεις με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης και αυτού της διασυνοριακής εγκληματικότητας. Είχα λοιπόν και την δυνατότητα και την αρμοδιότητα να θέσω το θέμα αλλά και να προτείνω λύσεις. Στις συσκέψεις αυτές είχα προσκληθεί από τον ίδιο τον υπουργό δημόσιας τάξης να συμμετάσχω".

"Δεν ήταν δυνατόν εγώ να έχω πληροφορίες για το ποιούς Αλβανούς φοβούνται οι νοικοκυραίοι Αλβανοί ή που υπάρχουν κρησφύγετα όπλων και να μην είχαν οι υπηρεσίες πληροφοριών», μας λέει σήμερα ο κ. Αλτίνης.
Και συνέχισε: «Την πρώτη πληροφορία για κρησφύγετα όπλων την είχα επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη (1990-1993), όταν ήμουν νεαρός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως την μετέφερα ως όφειλα στον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας, (χωρίς να πω ποιός μου την μετέφερε, ο οποίος μου την μετέφερε για να την μεταφέρω!!!! δεν είχε εμπιστοσύνη να την μεταφέρει ο ίδιος!!!!). Η αντίδραση του τότε Αστυνομικού Διευθυντή ήταν "μπλαζέ", δηλαδή του τύπου "... «εμείς τα ξέρουμε αυτά ...", "... έχουμε στρατηγική και γι αυτό δεν αντιδρούμε...", και άλλες τέτοιες γελοίες τοποθετήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αφορούσαν πάντοτε αποθήκες ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ όπλων και όχι όπλων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ή του Εμφυλίου Πολέμου! Θυμάστε την περίοδο περίπου του 2001, όταν έξω από την Θεσσαλονίκη, ενώ γινόντουσαν χωματουργικές εργασίες κάπου, έπεσε το έδαφος και η μπουλντόζα βρέθηκε μέσα σε μία αποθήκη σύγχρονων όλων; Μήπως ανακοινώθηκε ποτέ ποιος ή ποιοί βρισκόταν πίσω από αυτά τα όπλα;
Σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος "λαθρομετανάστευση-διασυνοριακή εγκληματικότητα από Αλβανία" οι προτάσεις που είχα κάνει επανειλημμένως και στον Μ. Χρυσοχοΐδη και στον Γ. Παπανδρέου και στον Κ. Σημίτη ήταν οι εξής πολύ απλές:

1) Να υπάρξει άμεση οικονομική και πολιτικο-διπλωματική ενίσχυση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ώστε οι Έλληνες βορειο-ηπειρώτες να έχουν κίνητρο να μείνουν στην Αλβανία και με τον τρόπο αυτό να καταστούν οικονομικά ισχυροί απέναντι στον μέσο Αλβανό. Έτσι θα είχαμε μία ισχυρή ομάδα πίεσης μέσα στην Αλβανία. Ο τότε πρωθυπουργός και οι παραπάνω υπουργοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν αυτήν την πρόταση λόγω διαφθοράς. Φοβόντουσαν δηλαδή ότι τα χρήματα θα τα «έτρωγαν τα λαμόγια». Εγώ τους αντέκρουα ισχυριζόμενος ότι η διαφθορά είναι πρόβλημα όσο υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να συνεργαστούν με την αστυνομία και την εισαγγελία για να παταχθεί η διαφθορά. (Σημερινό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί και ο βλακώδης τρόπος με τον οποίο κυνήγησαν την "Χρυσή Αυγή". Βεβαίως, δεν είναι ανάγκη η συνεργασία αυτή να γίνει με βλακώδη τρόπο). Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, απαιτείται δουλειά αλλά και πολιτική βούληση. Περισσότερο από όλα, όμως, απαιτείται η υλοποίηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού και η εφαρμογή μίας καθαρά εθνοκεντρικής πολιτικής.

2) Φύλαξη των συνόρων με στρατιωτικά μέσα. "Ο φόβος φυλάει τα έρημα." Άλλως, "όσο χαϊδεύεις το πουλί, αυτό σηκώνεται" και ο νοών νοείτω . Στο θέμα αυτό, κανένας από τους τρείς τους (Σημίτης, Χρυσοχοΐδης, Παπανδρέου) ποτέ δεν μου είπαν κάτι εναντίον της προτάσεώς μου.

3) Καταστολή στο εσωτερικό της Ελλάδος όλων πυρήνων των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών. Υπήρχαν και υπάρχουν Αλβανοί που τους φοβούνται οι άλλοι Αλβανοί, οι νοικοκυραίοι. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και εξασφαλίζοντας την συνεργασία των νοικοκυραίων έχεις πληροφορίες. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει αν είσαι αξιόπιστος ο ίδιος... Και πάλι η πάταξη της διαφθοράς παίζει ρόλο εδώ, όπως και το ότι "ο φόβος που φυλάει τα έρημα" και το ότι "το πουλί που όσο το χαϊδεύεις σηκώνεται". Και σε αυτήν την πρότασή μου κανείς τους δεν αντέτεινε κάτι.

4) «Ξερίζωμα» των αποθηκευτικών χώρων όπλων που υπήρχαν και υπάρχουν σε Ελληνικό έδαφος. Αυτό, πέραν των άλλων ωφελημάτων, θα έκανε και μια επίδειξη αποφασιστικότητας και ισχύος. Ο φοβισμένος μέσος άνθρωπος τάσσεται με τον ισχυρό. Όσο οι Ελληνικές αρχές εμφανίζονται σαν τα "γιουσουφάκια" των Αλβανών εγκληματιών-πρακτόρων, μην περιμένουμε ο φοβισμένος ο Αλβανός μετανάστης να ταχθεί με τις Ελληνικές αρχές. Και επ' αυτής της προτάσεώς μου οι τρείς προαναφερόμενοι δεν αντέτειναν κάτ".

Τελειώνοντας τις αποκαλύψεις του ο κ. Αλτίνης δήλωσε: «Στο σημείο αυτό οι ευθύνες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών είναι τεράστιες. Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, στο όνομα των «άνωθεν εντολών»! Και δεν ξεπλένεται η ευθύνη τους από το ότι υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι εκεί μέσα. Κι' αυτοί, δυστυχώς, έσκυψαν το κεφάλι».

Βέτο της Ολλανδίας στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ θα αποφασιστεί το Δεκέμβριο εάν θα δοθεί στην Αλβανία και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την προσοχή των ολλανδικών μέσων μαζικής ενημερώσεις.
Τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στους Ολλανδούς βουλευτές επικρατεί σκεπτικισμός οι οποίοι πρέπει να αποφασίζουν στις επόμενες ημέρες εάν θα ψηφίσουν η θα προβάλουν Βέτο στην Αλβανία.

«Στην χώρα μου, την Ολλανδία, η εικόνα της Αλβανίας θέλει πολύ δουλειά για να βελτιωθεί.»
Αυτή είναι η δήλωση του Πρέσβη της Ολλανδίας Martin De La Bej κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου καταπολέμησης διαφθοράς.
Ενώ η εφημερίδα " De Telegraaf " πριν λίγες ημέρες έγραφε ότι, 
«Η Ολλανδία θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που θα μπορούσε να ασκήσει Βέτο κατά της χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας χώρας».

Με τίτλο "Η Ολλανδία δεν θέλει την Αλβανία στην ΕΕ", η εφημερίδα γράφει ότι οι περισσότεροι από το ΤΚ (το δεύτερο τμήμα του κοινοβουλίου), είναι κατά της χορήγησης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία.
«Η ευρωπαϊκή επιτροπή θέλει να δει την Αλβανία ως μέλος της ΕΕ στο μέλλων, υπό την προϋπόθεση η χώρα θα προχωρήσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης».

Αν και η ολλανδική κυβέρνηση θέλει περισσότερη πρόοδο από την Αλβανία όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, δεν αποκλείει τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας, αναφέρει η εφημερίδα. Εντούτοις, υπάρχουν κοινοβουλευτικές ομάδες, οπως το VVD, CDA, PVV, SP και ChristenUnie που θεωρούν την Αλβανία, "ανάρμοστη υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ", αναφέρει η εφημερίδα.

Ο βουλευτής του VVD, Mark Verhejien λέει ότι «Οι ευρώ-φίλοι είναι εξίσου επικίνδυνοι όπως και οι δεξιοί λαϊκιστές», προσθέτοντας, «Εκτός από τις εκλογές, η Αλβανία δεν έχει κάνει τίποτα. Η χώρα είναι βυθισμένη στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα είναι απίθανο να εξαλειφθεί.
Η χώρα δεν είναι έτοιμη. Επιπλέον, η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει ως μέλος άλλη μια αδύναμη χώρα. Πρέπει να αποτελέσει μάθημα για εμάς η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή επιτροπή επεκτείνει τόσο παθιασμένοι που επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο βουλευτής Mark Verhejien.



Το πανευρωπαϊκό άβατο της εγκληματικότητας.

Η Αλβανία συνεχίζει να απασχολεί αρνητικά τα διεθνή μέσα ΜΜΕ όσων αφορά το Λαζαράτι, γνωστό ως το απροσπέλαστο χωριό της κάνναβης!
Το Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, φέρνει φώτο-ρεπορτάζ από το απροσπέλαστο χωριό της κάνναβης στην Αλβανία, δείχνοντας πώς χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε μέρα πηγαίνουν για να εργαστούν στην καλλιέργεια και την συγκομιδή κάνναβης στο Λαζαράτι.
Αν και η υγεία τους απειλείται κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, αφού πολλοί εργαζόμενοι παραπονιούνται για πονοκεφάλους, ξηρότητα του φάρυγγα, τάσεις για εμετό ή τα χέρια και τα πόδια τους τρέμουν, κανένας από αυτούς δεν μιλάει και υπάρχει ανάμεσά τους ένας κώδικας σιωπής που κρατά τα στόματά τους κλειστά και δεν αναφέρουν τα ονόματα αυτών για τους οποίους δουλεύουν.
Στην εικόνα (δίπλα) φαίνεται ο καπνός σε περιοχές του χωριού, μετά από την καύση τεφρών των φυτών κάνναβης.

Το χωριό Λαζαράτι χαρακτηρίζεται σαν μια βεντέτα, ένα απροσπέλαστο μέρος της εμπορίας μαριχουάνας στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, η Αλβανία έχει καταστεί ο κύριος προμηθευτής μαριχουάνας στην Ευρώπη, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να προέρχονται από το Λαζαράτι, όπου δυο χιλιάδες κάτοικοι με την βοήθεια μισθωμένων υπαλλήλων παράγουν 900 τόνους κάνναβης. Ποσότητα που αποφέρει κέρδη περίπου στο μισό ΑΕΠ της χώρας.
Πέρυσι η αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει μόνο 10 τόνους κάνναβης, ασήμαντο σε σχέση με την ποσότητα που παράγεται που είναι 900 τόνοι μόνο στο Λαζαράτι.
Ο νέος διευθυντής της κρατικής αλβανικής αστυνομίας έκανε έκκληση για διεθνή βοήθεια να παρέμβει στο Λαζαράτι. Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, «η αστυνομία δεν μπορεί η δεν θέλει να επέμβει στο Λαζαράτι;». 



742 καταζητούμενοι Αλβανοί που μάλλον ήρθαν στην Ελλάδα.

Στην δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας 742 Αλβανών οι οποίοι καταζητούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα προχώρησε στις 17 Νοεμβρίου το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας.
Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε μερίδα του αλβανικού τύπου διευκρινίζεται πως στην λίστα συμπεριλαμβάνονται άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα και που έχουν καταδικαστεί σε τουλάχιστον 5 χρόνια φυλάκιση και τώρα πλέον καταζητούνται.
Διευκρινίζεται πως μεταξύ των 742 καταζητούμενων, 23 είναι γυναίκες, 47 άτομα έχουν δικαστεί με ισόβια και 101 άτομα με 25ετη φυλάκιση. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν έναν μεγάλο αριθμό των καταζητουμένων να έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Η Αλβανία, λοιπόν, είναι ένα κράτος που παράγει, υποθάλπει και εξάγει εγκληματικότητα πάσης φύσεως (ακόμη και «εθνικιστικές» παρακρατικές ομάδες) τόσο στην Ευρώπη, όσο και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, ενώ είναι δεδομένη η ύπαρξη και η χρόνια λειτουργία πάσης φύσεως αλβανικής εγκληματικής δραστηριότητας μέσα στην Ελληνική επικράτεια, παρά τις σαφείς και έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχαν οι Ελληνικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του κ. Αλτίνη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η στάση της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας απέναντι στο «φαινόμενο» Αλβανία, είναι κάτι περισσότερο από φιλική, δημιουργώντας πλείστα όσα ερωτήματα, αφού εκτός όλων των άλλων είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία, η οποία έχει αποκτήσει μια ναυτική και μία αεροπορική βάση μέσα στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: