Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Αρβανιτόπουλος και οι 314 συνεπωνυμίες του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Θαύμα - θαύμα!


Με μεγάλη συμπάθεια άκουγα  τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να εκθέτει το δράμα του στην κ. Σία του ΣΚΑΙ αναφερόμενος στον μεγάλο πολύποδα των 314 με το ίδιο επώνυμο συγγενών, που εδώ και καιρό πνίγει το ΕΚΠΑ, εισχωρώντας σε κάθε του ρωγμή.

Είναι αλήθεια ότι αγανάκτησα με την τόση ξεδιαντροπιά, (των συγγενών να εξηγούμαστε). Αλλά και εξεπλάγην με την ευκαρπία και αναπαραγωγική άνθηση του ελληνικού στοιχείου των τελευταίων δεκαετιών.

Κάθισα λοιπόν και πήρα μολύβι και χαρτί να υπολογίσω το θαύμα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας μικρότερης των 65 και 60 ετών, αμφότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ερωτεύονται, έρχονται εις γάμου κοινωνία και γεννούν μπόλικα παιδιά, ας πούμε 4, αριθμός που σαφώς είναι πάνω απ' τον μέσο όρο της ελληνικής οικογένειας. Αλλά ας μην κάνουμε σκόντο και τσιγκουνιές.

Αυτά τα 4 παιδιά παντρεύονται και το κάθε ζευγάρι κάνει άλλα 4 παιδιά.  Και ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί επίσης, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, έχουν άπαντες προσληφθεί και δουλεύουν στο ΕΚΠΑ ως διοικητικοί υπάλληλοι. 

Ας καθίσουμε λοιπόν, κι ας τους μετρήσουμε:

2 = ο παππούς και η γιαγιά.
8 = τα 4 παιδιά και οι 4 σύζυγοι
32 = τα 16 εγγόνια και οι 16 σύζυγοι αυτών.

Κάνουμε τη σούμα και μάς βγαίνουν: 42 διοικητικοί υπάλληλοι από ένα και μόνο πυρήνα. Και μάλιστα, υπό την προυπόθεση ότι όλα τα παιδιά των δυο γενεών έχουν βγει αποκλειστικά αρσενικά, έτσι ώστε και οι γυναίκες τους να έχουν το ίδιο επίθετο με τους άνδρες τους.


Για να βρούμε, λοιπόν 314 διοικητικούς υπαλλήλους με το ίδιο επίθετο, θα πρέπει μόνο ο παππούς του αρχικού πυρήνα να έχει εφτά αδέλφια και όλα αυτά να είναι κατ' αποκλειστικότητα αρσενικά, και φυσικά να κάνουν μόνο αρσενικά παιδιά, κι όχι λιγότερα από 4 το ζευγάρι.

Είναι αλήθεια ότι απ' το αποτέλεσμα των υπολογισμών μου, δυσκολεύτηκα να πιστέψω τον κ. Αρβανιτόπουλο. Αλλά, σαν καθηγητής Πανεπιστημίου που είναι δεν μπορεί να κάνει λάθος, σκέφτηκα.


Ίσως γεννιούνται τόσες τερατώδεις οικογένειες, επειδή είναι τόσο διεφθαρμένα τα πανεπιστήμιά μας. Δεν ξέρω. Μάλλον. Ίσως. Σίγουρα. Για να το λέει ο Υπουργός!

www.e-cynical.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο...πολύ ουσία στο κείμενο αυτό...προφανώς είσαι διοικητικός και μάλλον αυτό που έγραψες απαιτούσε περισσότερο κόπο από την καθημερινή σου εργασία. Καλά θα ήταν να έχεις κάνει κάτι άλλο, ώστε να βοηθήσεις αυτό τον τόπο μπας και πάει μπροστά και όχι πίσω στην εποχή που προσλήφθηκες.
Ένας από τους χιλιάδες φοιτητές του Παν. Αθηνών...

ROMIANEWS είπε...

Αγαπητέ φίλε αναγνώστη. Πρώτον, απευθύνεσαι σ' εμένα που αναδημοσίευσα το θέμα και δεν το έγραψα, αλλά το ανέβασα για να προβληματιστούμε πως σκέφτονται μερικοί που προσλήφθηκαν. Δεύτερον, δεν είμαι διοικητικός υπάλληλος, ο γιός μου είναι ένας από τους χιλιάδες φοιτητές του Παν Αθηνών όπως και εσείς. Τρίτον, μετά από εφτά χρόνια στο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό,( πάντα εργαζόμενος λόγω μη οικονομικής άνεσης), σήμερα παλεύω σκληρά για ένα μισθό. Τέταρτον, σέρνω πίσω μου δύο καταδικαστικές αποφάσεις από τις γνωστές μαζικές φοιτητικές καταλήψεις του 1980 στις οποίες είχα πρωταγωνιστήσει.

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορειτε ομως να αναδημοσιεύετε κάτι τελείως λάθος ετσι ακριτα και να κρύβεστε πίσω απο το
"άλλος το δημοσίευσε πρωτος". Ο υπ παιδείας είπε οτι " υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο". Μίλησε για 313 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ περιπτώσεις. Οχι οτι ολοι εχουν το ιδιο επιθετο μεταξύ τους. πιστεύω οτι απλα κανατε ενα λαθος και ειναι καλο μαθημα για να μη τη ξαναπατησετε. παρ ολα αυτα εχετε ενα πολυ ενδιαφέρον ιστολόγιο οπου μαθαινουμε νέα απο το τοπο μας( Φιλιππιαδιωτης γαρ) κ την ευρυτερη περιοχη. KEEP ON