Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζει όψη το κέντρο της Φιλιππιάδας...



Προς την κατασκευή οδεύει ένα σημαντικό έργο της Φιλιππιάδας. Πρόκειται για την ανάπλαση των κεντρικών οδών της πόλης, με προυπολογισμό 624 χιλιάδες ευρώ, η σύμβαση του οποίου εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.



Το έργο υλοποιεί ο Δήμος Ζηρού και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, περιλαμβάνει την περιοχή του νέου Δημαρχείου της πόλης και συγκεκριμένα την οδό Ταγµατάρχου Βελισσαρίου από την κεντρική πλατεία έως την έξοδο της πόλεως προς την Καµπή, κοµµάτι της οδού Παναγή Τσαλδάρη, και τις περιµετρικές οδούς γύρω από το νέο ∆ηµαρχείο.

Η συγκεκριµένη περιοχή παρουσιάζει εµπορική δραστηριότητα, δραστηριότητες αναψυχής και κυρίως χρήση κατοικίας.
Το έργο προβλέπει την ανάπλαση των συγκεκριμένων δρόµων µε την δηµιουργία νέων πεζοδροµίων και νέου οδοστρώµατος για την κυκλοφορία των οχηµάτων.

Κάποιοι δρόµοι και συγκεκριµένα οι οδοί δεξιά και αριστερά του ∆ηµαρχείου θα διαµορφωθούν χωρίς υψοµετρική διάφορα ανάµεσα στα πεζοδρόµια και το χώρο διέλευσης των οχηµάτων για να µπορούν κάποιες ηµέρες / ώρες ή στα πλαίσια εκδηλώσεων να κλείνουν για τα αυτοκίνητα και να λειτουργούν ως πεζόδροµοι.
Σε επιλεγµένα σηµεία θα φυτευτούν νέα δέντρα.

Για την διαµόρφωση των δρόµων θα χρησιµοποιηθούν κυβόλιθοι από γρανίτη καθώς και διαφόρων ειδών και σχεδίων πλάκες από µάρµαρο σε αποχρώσεις του γκρί, του λευκού και του κόκκινου.
Τέλος προβλέπεται η τοποθέτηση ιστών και φωτιστικών σωµάτων σε ένα ή δύο άξονες καθώς και κρυφός φωτισµός στα δέντρα.

Η επιλογή τόσο των ιστών ηλεκτροφωτισµού, όσο και των φωτιστικών σωµάτων έγινε µε βάση την αισθητική τους ένταξη στην όλη διαµόρφωση αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, που εξασφαλίζουν ένα οµοιόµορφο επίπεδο φωτισµού και µια ικανοποιητική χρωµατική απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: