Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σοκ: Ο τύπος στη photo λέγεται Γιώργος Γερμενής και εκλέχτηκε Βουλευτής με την ''Χρυσή Αυγή''.


Τι σχέση έχει μπορεί να έχει ο μπασίστας με το ψευδώνυμο «Kaiadas» ενός σκληροπυρηνικού black metal συγκροτήματος -με αναφορές στον Εωσφόρο- με τις εκλογές και την ελληνική Βουλή;
Μεγάλη, αφού ο άνθρωπος αυτός εκλέγεται στο κοινοβούλιο με τη Χρυσή Αυγή!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στην Περιφέρεια του υπόλοιπου Αττικής εκλέγεται με τη Χρυσή Αυγή, τρίτος πίσω από τον ηγέτη της Νίκο Μιχαλολιάκοκαι τη σύντροφό του Ελένη Ζαρούλια, ο Γιώργος Γερμενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ο κ. Γερμενής είναι ο μπασίστας του ακραίου ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron που έχει κάνει διεθνή καριέρα στο black metal. Για όσους δεν γνωρίζουν, το black metal ένα είδος «μέταλ» μουσικής με ρίζες από τις σκανδιναβικές χώρες το οποίο έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές -καλώς ή κακώς- με το σατανισμό.




Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλου ενός παλιότερου δίσκου των Naer Mataron, με τίτλο «Σκότος Αέναον» και εικαστικό και στίχους με αναφορές στον Εωσφόρο.




Πάντως, οι στίχοι των Naer Mataron, διαβάζουμε στην Wikipedia, έχουν έντονες επιρροές από την ελληνική μυθολογία, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει ένα νέο υποείδος το λεγόμενο «Ελληνικό black metal». Ήδη έχουν πέντε δίσκους στο ενεργητικό τους με τελευταία κυκλοφορία πριν τέσσερα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τη σελίδα τους στο MySpace έχουν έτοιμο νέο δίσκο.






Μάλιστα, στις 27 Απριλίου, όταν δηλαδή ο Kaiadas βρισκόταν εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Χρυσή Αυγή, οι Naer Mataron κυκλοφόρησαν το νέο τους EP με τίτλο: I Am The Light Of The World και εξώφυλλο που θυμίζει χριστιανική εικόνα. Ωστόσο, το εικονιζόμενο πρόσωπο μόνο ο Χριστός δεν είναι:




Παράλληλα, το ακραίο συγκρότημα του Kaiadas ετοιμάζει εδώ και καιρό το νέο του δίσκο (όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του χέβι μέταλ περιοδικού Metal Hammer) με τίτλο "ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ" που θα κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο. 
Επιστρέφοντας στον Kaiadas (στη φωτό παρακάτω), κατά κόσμον Γιώργο Γερμενή, φαίνεται πως διορίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, στο πρόσφατο 7ο συνέδριο.
Από εκεί ήταν περίπου αναμενόμενη η υποψηφιότητά του για βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, κατάφερε να εκλεγεί τρίτος. Μέχρι στιγμής, στο 33% των καταμετρημένων ψήφων, ο Γιώργος Γερμενής (aka Kaiadas) λαμβάνει πάνω από 4000 ψήφους.



Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης του Kaiadas, κατά κόσμον Γιώργου Γερμενή, στο rockap.gr τον Αύγουστο του 2009 επ' ευκαιρίας της κυκλοφορίας -τότε- του τελευταίου δίσκου τους με τίτλο «Praetorians». Tο απόσπασμα παρατίθεται για το σημείο εκείνο στο οποίο αναφέρεται στο αντιχριστιανικό πνεύμα που διακρίνει την μπάντα του...
- Πιστεύετε ότι οι πολιτικές απόψεις έχουν θέση στο black metal;
Ας είμαστε ρεαλιστές. Τίποτε δεν μένει αγνό όταν "μολύνεται'' από το ανθρώπινο μυαλό. Όπου και να κοιτάξεις πολιτικές απόψεις θα δεις ακόμα και αν ακούς Madonna, Elton John, Ministry, Napalm Death, Kreator ή Bob Marley. Ολοι οι παραπάνω στέλνουν πολιτικά μηνύματα μέσω της μουσικής τους. Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου. O Euronymous (mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό οδηγούμαστε σε μία κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας.
- Συμφωνείς με την ετικέτα του εθνικιστικού black metal;
Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους άλλους; Οποιοσδήποτε μπορεί να λέει την μουσική του όπως θέλει. Μόνο οι Έλληνες πιστεύουν αυτές τις ηλίθιες ταμπέλες, κανένας άλλος! Ποτέ δεν ήμασταν πολιτική μπάντα. Πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνέυμα και η αρχαιότητα όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας.
- Επίσης, στη Σκανδιναβία υπάρχει έντονα το θέμα του Σατανισμού ως πρακτική. Σας έχει δυσκολέψει η κατάσταση αυτή;
Μην νομίζεις! Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν με τις αυτοκτονίες. Όσον αναφορά στα προβλήματα, πήγα να χάσω τον φίλο μου τον Carl σε αυτοκινητιστικό, αλλά ευτυχώς όλα καλά. Τις προάλλες πέθανε το παιδί από τους Celestial Bloodshed.

Δείτε σχετικό βίντεο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστοφορε στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δεν ακουνε heavy metal μονο κλασικη μουσικη