Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Ανοίγει» θέμα Σαμαρά στη ΝΔ; Προβληματίζει το ιστορικά χαμηλό ποσοστό του κόμματος.



Έντονες αναταράξεις φαίνεται πως έφερε το αποτέλεσμα των εκλογών στο εσωτερικό της ΝΔ και ήδη πολλά στελέχη και μέλη, επιρρίπτουν ευθύνες στον πρόεδρο του κόμματος, Αντ. Σαμαρά, αλλά και στους συνεργάτες του, καθώς αυτοί ήταν που σχεδίασαν την προεκλογική τακτική! Και μπορεί η ΝΔ να είναι πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ωστόσο η πρωτιά αυτή ήρθε ταυτόχρονα με το ιστορικά χαμηλό για το κόμμα ποσοστό του 18,8%.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος», οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό της ΝΔ, αν και προς το παρόν γίνονται όλες στο παρασκήνιο. Ωστόσο, είναι φανερό ότι το κλίμα δεν είναι καλό. Πάντως, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και είναι εξαιρετικά πιθανό η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές άμεσα, θεωρείται πολύ δύσκολο να εξωτερικευτεί ένα «κίνημα» αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά στο άμεσο μέλλον.



Οι «κατηγορίες» προς τον κ. Σαμαρά, είναι πως ενώ ζήτησε τις εκλογές, γνώριζε τον χρόνο διεξαγωγής τους και προετοιμάστηκε γι΄ αυτές, δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει στα -ούτως ή άλλως χαμηλά- ποσοστά που είχε καταγράψει ο κ. Καραμανλής το 2009.

Παράλληλα, πολλά στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι είχαν εισηγηθεί στον κ. Σαμαρά να μην επιμείνει για τη διεξαγωγή των εκλογών μέσα στην άνοιξη, αλλά να περιμένει για το φθινόπωρο, ώστε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, να έχουν παρθεί τα μέτρα του Ιουνίου, αλλά και να έχουν γίνει προσπάθειες για να περιοριστεί η δυναμική των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμμένου, τα ποσοστά των οποίων στις εκλογές, «πλήγωσαν» πολύ τη ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς είναι προφανές ότι προς το παρόν δεν παίρνει θέση στο θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να καλέσει τα κομματικά όργανα αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση και να προσπαθήσει τότε να αποκρούσει τις εναντίον του κατηγορίες ώστε να κλείσει το θέμα.
Μακριά παραμένει ο Κ. Καραμανλής
Από τη συζήτηση αυτή, δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, και το όνομα του πρώην προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να είναι αποφασισμένος να μείνει μακριά από τέτοιου είδους εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει ήδη δεχτεί επισκέψεις από στελέχη του κόμματος, αλλά φέρεται να απέφυγε να εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στη συζήτηση για την απόδοση ευθυνών για τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: