Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σίγουρη θεωρούν τη νίκη Ολάντ οι Γάλλοι σοσιαλιστές.


Καθαρό προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα πρώτα exit polls που δημοσιεύτηκαν από βελγικές πηγές, καθώς στην Γαλλία απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους πριν κλείσουν οι κάλπες στις 8.00 (τοπική ώρα). Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό που φθάνει το 53% και οι οπαδοί του αναφωνούν ήδη «Κερδίσαμε!».
ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ
Το γαλλικό πρακτορείο AFP δημοσιοποίησε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Ολάντ συγκεντρώνει 52%-53,3%. 
Νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα Le Soir επικαλέστηκε exit polls σύμφωνα με τα οποία ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει 52,5%-53%, ενώ ο Σαρκοζί 47%-47,5%.
Harris Interactive: Ολάντ: 53%- Σαρκοζί: 47%
Sofres: Ολάντ: 53%- Σαρκοζί: 47%
Opinion Way : Ολάντ: 52,5%- Σαρκοζί: 47,5 %
CSA, Ipsos : Ολάντ: 52%, Σαρκοζί: 48% 
Το ποσοστό της συμμετοχής στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, υπολογίζεται στο 81,5%, στις 8.00 το απόγευμα ώρα Γαλλίας, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με αυτό των εκλογών του 2007.

Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και από πηγή που πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ ήδη στην έδρα των Σοσιαλιστών στο Παρίσι, οι οπαδοί του Ολάντ έχουν συγκεντρωθεί και τραγουδούν «Κερδίσαμε!». 
Προβάδισμα για τον σοσιαλιστή υποψήφιο είχε καταγραφεί και στις υπερπόντιες κτήσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουιάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Ολάντ είναι υψηλότερα από αυτά που είχε συγκεντρώσει η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία ηττήθηκε από το Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές του 2007, πρόσθεσε το RTBF.



Δεν υπάρχουν σχόλια: