Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για την «συγγνώμη» του Αθανασίου στον Σημίτη για το Ασφαλιστικό



Μείζον πολιτικό θέμα φαίνεται πως προκύπτει από το πουθενά για την κυβέρνηση μετά από την αμφιλεγόμενη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου, πως η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το ασφαλιστικό. 


Ο Νάσος Αθανασίου έκανε την δήλωση μιλώντας στην ΕΡΤ τονίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τον Τάσο Γιαννίτση είχαν εντοπίσει τις παθογένειες του ασφαλιστικού και προσπάθησαν να το μεταρρυθμίσουν το 2001 όμως λόγω των αντιδράσεων έκαναν πίσω.

[Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].



Όπως ανέφεραν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου «ήταν μία άτυχη και άκαιρη δήλωση καθώς η εποχή του 2001 ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή». Την ίδια ώρα «άδειασαν» τον βουλευτή της συμπολίτευσης για την αναφορά του σύμφωνα με την οποία «πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει (σ.σ. Σημίτης και Γιαννίτσης) ότι το ασφαλιστικό καταρρέει και έπρεπε να κάνουν κάτι».


Στελέχη της κυβέρνησης μιλώντας, τόνισαν για άλλη μία φορά πως «έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές περιπτώσεις καθώς η κυβέρνηση Σημίτη ήθελε να περιορίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε αλματώδη ανάπτυξη, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κύριο μέλημα έχει να κατοχυρώσεi τα δικαιώματα συνταξιοδότησης σε συνθήκες ύφεσης που προκάλεσαν μεταξύ άλλων προηγούμενες κυβερνήσεις όπως αυτή του Κώστα Σημίτη».

Το video με την επίμαχη δήλωση του Νάσου Αθανασίου



Τάση αυτοκριτικής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ                                                                                                                                                       
Ο Νάσος Αθανασίου όμως δεν ήταν η μοναδική περίπτωση εσωτερικής. αναζήτησης και αυτοκριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν σε παράλληλο χρόνο από τις Βρυξέλλες αυτήν την φορά ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω Twitter επέκρινε τα αυξανόμενα περιστατικά νεποτισμού της κυβέρνησης η οποία έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο διορισμών συγγενών και φίλων.

[Διαβάστε για τους διορισμούς μέχρι και σε ΔΕΚΟ-«φαντάσματα» ΕΔΩ].



Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο τον ίδιο να τον έχει «αδειάσει» κανείς όπως έγινε με τον κ. Αθανασίου, πως οι διορισμοί συγγενών και φίλων, ακόμη κι αν είναι ικανά στελέχη, στέλνουν λάθος μήνυμα προς την κοινωνία και δίνουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία να κάνουν τους κήνσορες.

[Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ].


Δεν υπάρχουν σχόλια: