Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Έντονο παρασκήνιο για το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. Οι Αιτωλοακαρνάνες << δείχνουν >> στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα


Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ - (ΑGRINIONEWS) το ακόλουθο ρεπορτάζ της Νανάς Θεοδωροπούλου για τις διεργασίες γύρω από το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών

Έντονο παρασκήνιο για το κέντρο των λαθρομεταναστών.
Αναζητείται άλλος χώρος. Σύντομα ο Παπουτσής στην Πάτρα, που λέει «μακριά από εδώ» για το Κέντρο.Σενάριο για Φιλιππιάδα. Οργιάζουν παρασκηνιακώς οι διεργασίες για το Κέντρο Κράτησης...

... Λαθρομεταναστών στον Άγριλο. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκλωβισμένο στην τραγική διαχείριση που έκανε στο θέμα και στην επιπόλαια επιλογή του στρατοπέδου «Ψαρογιάννης» της Αμφιλοχίας, αναζητά τώρα τρόπους αναδίπλωσης χωρίς όμως να δώσει λαβή στις άλλες περιοχές που αντιδρούν να ξεσηκωθούν επικαλούμενες τη ματαίωση της απόφασης για το Νομό μας .

Φέρεται μάλιστα το υπουργείο να συζητά για άλλο χώρο στην Αιτωλοακαρνανία καθώς το αχαϊκό στοιχείο με κάθε τρόπο ρίχνει την μπάλα στο αιτωλοακαρνανικό γήπεδο.

Σήμερα μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσήςεπρόκειτο να επισκεφθεί την Πάτρα με κυρίαρχο θέμα της ατζέντας του το μεταναστευτικό αλλά τελικώς η επίσκεψη αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Π» αυτή θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Η αναβολή πρόκειται για ευτύχημα για την Αιτωλοακαρνανία καθώς ο νομός μάλλον δεν θα έδινε το παρόν στην Πάτρα ή έστω θα το έδινε απροετοίμαστος, την ώρα που οι παράγοντες της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι σε εγρήγορση μην τυχόν και η χώρος που θα αντικαταστήσει το στρατόπεδο του Άγριλου είναι στην περιοχή τους.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάτραςσύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς με τους βουλευτές του Νομού Αχαΐας Κώστα Σπηλιόπουλο, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, Θανάση Παπαδόπουλο, Μαρία Κυριακοπούλου, Μιχάλη Μπεκίρη, Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Καραθανασόπουλο, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, καθώς και εκπρόσωπο του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη.

Ο κ. Δημαράς, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα άμεσων μέτρων, λόγω της όλο και μεγαλύτερης διάστασης που προσλαμβάνει πλέον το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενημέρωσε του βουλευτές για την επιστολή που έχει αποστείλει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ώστε να γνωστοποιήσει την ημερομηνία επίσκεψής του στην Πάτρα προκειμένου να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Δήμαρχος Πατρέων και οι επτά από τους βουλευτές συμφώνησαν πως δεν θα πρέπει δημιουργηθεί κανενός είδους κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος και ο εκπρόσωπος του κ. Τσούκαλη τάχθηκαν υπέρ του ανοικτού κέντρου φιλοξενίας.

Θεωρείται πλέον κρίσιμο σε αυτή τη συγκυρία η Αιτωλοακαρνανία να δείξει κατάλληλα αντανακλαστικά. Σε αυτό το πλαίσιο από κάποιους εκτιμάται ότι ονομός μας πρέπει να δείξει προς το στρατόπεδο Πετροπουλάκη της Φιλιππιάδας. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο «έπαιζε» για αυτή τη χρήση, έχει υποδομές, ωστόσο δεν συμπεριλήφθηκε στην 14άδα. Ίσως λοιπόν η Αιτωλοακαρνανία να πρέπει να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη που πρότεινε το στρατόπεδο της Αμφιλοχίας. Άλλωστε το πρόβλημα είναι κυρίως της Ηπείρου και της Αχαΐας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: