Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «'Άλλος Δρόμος για την Πάργα» για το Πόρτο Βάλτο

Ανακοίνωση της παράταξης «Άλλος Δρόμος» για το Πόρτο Βάλτο

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, για τη Μαρίνα στο Βάλτο, η παράταξη «Άλλος Δρόμος» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση που καθόρισε την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κατασκευή μαρίνας στο Βάλτο, σε οργανωμένο κίνημα για την προστασία του δημόσιου πλούτου



Συνδημότισσες/ες
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας,15-12-2014 να απορρίψει την πρόταση της ΟΚΡΙΒΑΣ, για κατασκευή μαρίνας στη παραλία του Βάλτου με επιδότηση από τον κρατικό κορβανά 5.000.000 Ευρώ!!!
    Η λαϊκή κατακραυγή ανάγκασε τη πλειοψηφία που κατά τα λεγόμενά της πριν ένα μήνα έμαθε για το έργο!!!, να ψηφίσει ενάντια στην δημιουργία μαρίνας όχι μόνο στο Βάλτο αλλά και σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Πάργας.
     Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της παράταξης του κ. Ράπτη «δυνατά για μια νέα αρχή»! Επιτέθηκε στο προεδρείο  επειδή αναγκάστηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο -αίτημα πολλών συμπολιτών μας-και έκανε πρόταση περαιτέρω διερεύνησης του ζητήματος ενώ ο «επενδυτής» προχωρά κανονικά!!! Τσιμουδιά για τις καταπατήσεις της εταιρείας στον αιγιαλό και στην παραλία και την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Να εξετάσουμε δηλαδή την τόσο  «ελκυστική» πρόταση, που οδηγεί σε καταστροφή την παραλία του Βάλτου και προσφέρει τη δημόσια περιουσία και τον αιγιαλό, βορά στα νύχια των «επενδυτών»!  Σαν να ακούγαμε τους εκπροσώπους της επένδυσης και τον κ. Λούπα.
     Για να φτάσουμε σ' αυτό το αποτέλεσμα περάσαμε από 40 κύματα και αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί η παρέμβαση του «άλλου δρόμου» ήταν καταλυτική.
       Έγκαιρα αναδείξαμε το θέμα και τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχε για την παραλία και για το περιβάλλον. Επιδιώξαμε κοινή δράση με την περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.
      Καταφέραμε και δώσαμε μεγάλη δημοσιότητα και να ενημερώσουμε του κατοίκους για τις τραγικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια «επένδυση». Όμως αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι απλά πετύχαμε μια πρώτη νίκη. Είμαστε σε επιφυλακή(όχι μόνο για ότι έχει απομείνει στο Βάλτο), αλλά επειδή η πλειοψηφία στο δήμο παρά τη σημερινή αναδίπλωση της είναι λάτρης της άνευ όρων παραχώρησης της φύσης και της εργασίας στο κέρδος και την αγορά (αυτό αποδεικνύουν και οι προσλήψεις στο δήμο μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και τα στραβά τους μάτια στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στη περιοχή) . 



Συνδημότισσες/ες
    Μαζί Κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Όπως γνωρίζετε την τελική απόφαση τη παίρνει η κυβέρνηση και μάλιστα "εν κρυπτώ". Στόχος της  κυβέρνησης είναι  η ιδιωτικοποίηση  των παραλιών  και σίγουρα δεν έχει αλλάξει στάση, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να οργανώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και όλων όσων τη στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο. Να συγκροτήσουμε λαϊκές συνελεύσεις παντού.
    Να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας  να ορίζουμε το  Δήμο μας και να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μόνον  με τους αγώνες μας θα μπορέσουμε να  βελτιώσουμε τη ζωή μας και να προστατεύσουμε τον τόπο μας.
     Προτεραιότητα της κίνησής μας ο «άλλος δρόμος», είναι η προστασία των δημόσιων  χώρων πού έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα τις τελευταίες δεκαετίες στη Πάργα  από παρόμοιες επενδύσεις,  με κριτήριο τη ποιότητα ζωής των  συμπολιτών μας των απλών λαϊκών ανθρώπων,  και όχι των οικονομικών συμφερόντων των λίγων.


 «'Aλλος δρόμος για την Πάργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: