Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» Πρέβεζας: Γόνιμος και ουσιαστικός ο διάλογος με τις γυναίκες


Μαζική ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της Πρέβεζας στην πρόσκληση που είχαν απευθύνει οι υποψήφιες του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας».
Ήταν μια διαφορετική εκδήλωση, πέρα από αυτές που συνηθίζονται σε προεκλογικές περιόδους κι αυτό που κυριάρχησε ήταν ο γόνιμος διάλογος, ο προβληματισμός και οι προτάσεις.
Οι γυναίκες της Πρέβεζας μετέφεραν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΔΑΠ, στις παιδικές χαρές, στις δομές που λειτουργούν για την τρίτη ηλικία.
Έκαναν τις διαπιστώσεις και την κριτική τους, σημειώνοντας ότι οι δομές αυτές θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικό χέρι βοήθειας για όλες τις οικογένειες… Θα μπορούσαν, με μία αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη λειτουργία, να δίνουν το χρόνο που χρειάζεται για την αναζήτηση εργασίας από γυναίκες που την έχουν ανάγκη.
Σήμερα όλες οι δομές παραμένουν υποβαθμισμένες. Το ΚΔΑΠ, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ.
Έτσι οι παροχές είτε προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας είτε προς τα νήπια είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να αναζητούνται άλλες λύσεις.
Κοινή απαίτηση ήταν να αλλάξει πλήρως το σημερινό καθεστώς και να αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της οικογένειας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας ευχαρίστησε τις γυναίκες για την ανταπόκρισή τους, τις προτάσεις τους και τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του νέου δήμου.
«Στόχος μας είναι ο διάλογος αυτός να έχει συνέχεια. Να είναι διαρκείας. Ήδη έχουμε καταθέσει την πρόταση της παράταξής μας που αποτελεί και τη δέσμευσή μας. Πρώτη και βασική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο δίχτυ πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα δίχτυ που θα ξεκινήσει από την πόλη και θα καλύψει όλο το Δήμο μας» υπογράμμισε ο κ. Κλάπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: