Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Κόντρα στη Βουλή για τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία.

Κόντρα στη Βουλή για τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία

Νέο χρονοδιάγραμμα θα υπάρξει για την υλοποίηση του έργου του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, σύμφωνα με όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Γιώργο Βαρεμένο. Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών, το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων αποφάσισε να δώσει μια παράταση στον εργολήπτη, η οποία «θα είναι η τελευταία του».

«Βλέπουμε εδώ ένα κινηματογραφικό έργο, που εγώ θα το χαρακτήριζα τραγική κωμωδία, αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος όρος. Τι γίνεται δηλαδή; Κάθε φορά που κινείται μια διαδικασία έκπτωσης, ο ανάδοχος βάζει δύο μπουλντόζες, κάνει πως εκκινεί ξανά το έργο και πάλι ξανά τα ίδια!» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο «για εξευτελισμό του κράτους και για εμπαιγμό του ελληνικού λαού», καθώς ο κατασκευαστής δεν είχε στερηθεί ποτέ τη χρηματοδότηση, σύμφωνα πάντα με την πρόοδο του έργου.

Ο Γ. Βαρεμένος τόνισε ότι πρόκειται για «διπλό σκάνδαλο» και κατήγγειλε ότι πρόσφατα στο πρώτο τμήμα του έργου έγιναν κάποιες απολύσεις και στη συνέχεια κάποιες νέες, μικρότερες συμβάσεις: «Το κράτος πρέπει να διασφαλίζει ότι ένα έργο θα γίνεται με βάση τους όρους τους οποίους ανέλαβε ο ανάδοχος, όχι όπως κάθε φορά θα ερμηνεύει το συμφέρον του».
«Αν υπάρχει σκάνδαλο με την έννοια ότι οι δημόσιοι λειτουργοί, ο ιδιώτης ή κάποιοι άλλοι συμμετέχουν στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, στείλτε μου τα στοιχεία να τα προωθήσω εκεί που πρέπει», απάντησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και παραδέχθηκε ότι, λόγω των απειλών ότι θα κηρυχθεί έκπτωτος, ο κατασκευαστής ξεκίνησε περίπου στο 50% να κατασκευάζει πάλι το έργο. Ωστόσο ο υπουργός προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν «διαφορετικές συμπεριφορές», αυτές «δεν θα γίνουν ανεκτές», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν πρέπει να υποκύψουμε σε ένα «μιθριδατισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: