Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τα 20 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2013.

image

Check in για ένα φωτογραφικό ταξίδι σε όλο τον πλανήτη




Τα βραβεία Skytrax World Airport Awards βασίζονται σε γκάλοπ που γίνονται σε 12 εκατομμύρια επιβάτες σε 385 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, βαθμολογώντας την ταξιδιωτική τους εμπειρία με 39 κριτήρια. 

Μεταξύ άλλων οι επιβάτες βαθμολογούν την άνεση των terminals, τη γλωσσική ευρυμάθεια του υπαλληλικού προσωπικού, τις ώρες αναμονής, τα μέσα μεταφοράς κλπ.

Δείτε τα βραβεία και κάνετε ένα γρήγορο check-in σε ένα φανταστικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο (και ξεχάστε το Ελ.Βενιζέλος για λίγο – έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σε καμία λίστα των βραβείων).

Τα 20 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2013.

image
20. Sydney Airport
Το τριών τερματικών σταθμών αεροδρόμιο του Sydney εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ενώ η πρόσφατη ανακατασκευή του κόστισε 500 εκατομμύρια δολάρια.
image
19. Kansai International Airport
Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας, του Kansai και άνοιξε το 1994. Το μήκος του είναι Terminal 1 είναι 1,7 χλμ., και είναι ένα από τα μεγαλύτερα terminals στον κόσμο. 
image
18. Abu Dhabi International Airport
Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξυπηρετείται από το ραγδαία επεκτεινόμενο αεροδρόμιο του Abu Dhabi International Airport, που σήμερα βρίσκεται σε φάση ανάπλασης και επέκτασης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

image
17. Narita International Airport
Η Narita είναι το κύριο αεροδρόμιο για επιβάτες μέσα και γύρω από το Τόκιο, που χειρίζεται την πλειοψηφία των διεθνών πτήσεων προς και από την Ιαπωνία. 
image
16. Shanghai Hongqiao International Airport
Το Hongqiao είναι το κεντρικό εγχώριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τη Σαγκάη. Αν και λιγότερο λαμπερό από Pudong, είναι το κυριότερο διεθνές λιμάνι της πόλης και ήταν πρόσφατα ο δικαιούχος μίας επέκτασης αξίας μεγαλύτερης από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
image
15. Frankfurt Main Airport
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι μακράν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο επιβατών στη Γερμανία, και το τρίτο πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, πίσω μόνο από το Heathrow και το Charles de Gaulle του Παρισιού. Διαχειρίζεται τις διεθνείς πτήσεις και συνδέσεις από όλο τον κόσμο. 
image
14. Central Japan International Airport
Χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί στο Ise Bay στην περιοχή Chūbu της Ιαπωνίας, το Κεντρικό Διεθνές Αεροδρόμιο της Ιαπωνίας ονομάστηκε το καλύτερο τοπικόι αεροδρόμιο στην Ασία. 
image
13. Auckland International Airport
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας ψηφίστηκε σαν το καλύτερο της Αυστραλίας / Ειρηνικού και το υπαλληλικό προσωπικό σαν το καλύτερο της ζώνης αυτής. 
image
12. Copenhagen Airport
Το αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας ονομάστηκε το καλύτερο στη Βόρεια Ευρώπη, και χειρίζεται την περισσότερη διεθνή κίνηση από οποιοδήποτε άλλο στη Σκανδιναβία. Το ρεκόρ του ήταν το 2012 με πάνω από 23,3 εκατ. επιβάτες. 
image
11. Kuala Lumpur International Airport
Το βασικό διεθνές αεροδρόμιο της Μαλαισίας ψηφίστηκε σαν το καλύτερο από άποψη υπηρεσιών μετανάστευσης. (Φωτο: 
image
10. London Heathrow Airport 
Το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο είναι ένα μεγαθήριο με πέντε τερματικά που απασχολεί άμεσα πάνω από 76.000 άτομα.

image
9. Tokyo International Airport (Haneda)  
Πιο κεντρικά από Ναρίτα, το αεροδρόμιο της Haneda χειρίζεται κυρίως την εγχώρια ιαπωνική κυκλοφορία στην πρωτεύουσα. 
image
8. Vancouver International Airport 
Το αεροδρόμιο της μητρόπολης της Δυτικής Ακτής του Καναδά είναι το μόνο από τα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής που έχουν μπει στο top 20 της έρευνας του SKYTRAX. Ο πρόεδρος της οργάνωσης έχει επαινέσει το αεροδρόμιο για την εξαιρετική του διακόσμηση και ατμόσφαιρα.
image
7. Zurich Airport  
Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Ελβετίας. Για φέτος είναι στην πρώτη θέση της λίστας με τα «καλύτερα του κόσμου στην παράδοση αποσκευών» στην έρευνα του SKYTRAX.

image
6. Munich Airport  
Το αεροδρόμιο του Μονάχου διπλασίασε την κυκλοφορία του κατά τα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και είναι πλέον το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη Γερμανία. Στην έρευνα διακρίθηκε σαν το καλύτερο για τις επιλογές που προσφέρει στην εστίαση, και πήρε την πέμπτη θέση για τις εγκαταστάσεις αναψυχής που διαθέτει.

image
5. Beijing Capital International Airport  
Από το 2012, το Beijing Capital είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο, από πλευράς διακίνησης επιβατών. Χτισμένο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, το Terminal 3 είναι το πέμπτο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο. 

image
4. Hong Kong International Airport 
Το κεντρικό αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, από άποψη εμπορευματικής κίνησης. Επίσης είναι στην πεντάδα των καλύτερων για την εστίαση, για τα διεθνή transit, τα καταστήματα, την και τους χώρους ψυχαγωγίας. 

image
3. Amsterdam Schiphol Airport  
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ολλανδίας διαθέτει τεράστιους χώρους για shopping, μια μόνιμη βιβλιοθήκη, μια γκαλερί τέχνης ακόμη και ένα νεκροτομείο. Η έρευνα του SKYTRAX το ονόμασε το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

image
2. Incheon International Airport 
Με ένα γήπεδο γκολφ, σπα, καζίνο, μουσεία, και πολλά άλλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Incheon της Σεούλ ονομάστηκε το δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο από την SKYTRAX. Ήταν, επίσης, το βραβείο του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο για επτά συναπτά έτη από το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων.

image
1. Singapore Changi Airport 
Το κεντρικό αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης έχει κερδίσει πολλά βραβεία ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Με ατελείωτες περιοχές καταστημάτων, έξι υπαίθριους κήπους, γυμναστήρια, spa, χώρους ύπνου και χαλάρωσης και εγκαταστάσεις αναψυχής, ψηφίστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο.


Τα 20 καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2013 ανά κατηγορία.




Καλύτερο Terminal: Heathrow - T5 
(Ακολουθούν: 2. Singapore Changi Airport – 3. Madrid Barajas Airport – 4. Atlanta Hartsfield-Jackson International Terminal – 5. Beijing Capital International Airport)
Καλύτερο Shopping: Heathrow
(Ακολουθούν: 2. Dubai International Airport – 3. Amsterdam Schiphol Airport – 4. Singapore Changi Airport – 5. Hong Kong International Airport)
Καλύτερα μέτρα ασφαλείας: Copenhagen
(Ακολουθούν: 2. Taiwan Taoyuan International Airport – 3. Narita International Airport – 4. Incheon International Airport – 5. Tokyo International Airport (Haneda)
Καλύτερες υπηρεσίες μετανάστευσης : Kuala Lumpur
(Ακολουθούν: 2. Tokyo International Airport (Haneda) – 3. Singapore Changi Airport – 4. Taiwan Taoyuan International Airport – 5. Incheon International Airport)
Καλύτερο διεθνές Transit: Incheon
(Ακολουθούν: 2. Singapore Changi Airport – 3. Hong Kong International Airport – 4. Amsterdam Schiphol Airport – 5. Narita International Airport)
Το πιο καθαρό αεροδρόμιο του κόσμου: Tokyo Haneda
(Ακολουθούν: 2. Incheon International Airport – 3. Singapore Changi Airport – 4. Hong Kong International Airport – 5. Narita International Airport)
Καλύτερες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας: Singapore
(Ακολουθούν: 2. Amsterdam Schiphol Airport – 3. Incheon International Airport – 4. Hong Kong International Airport – 5. Munich Airport)
Καλύτερη εστίαση: Munich
(Ακολουθούν: 2. Hong Kong International Airport – 3. Incheon International Airport – 4. Amsterdam Schiphol Airport – 5. Singapore Changi Airport)
Καλύτερη παραλαβή αποσκευών: Zurich
(Ακολουθούν: 2. Beijing Capital International Airport – 3. Tokyo International Airport (Haneda) – 4. Incheon International Airport – 5. Copenhagen Airport)
(Αρχική φωτο: Frankfurt Main Airport, από το Flickr/D Petzold) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: