Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσκεψη σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, στα Γιάννενα και στην γαλακτοβιομηχανία ''ΔΩΔΩΝΗ''.


Επίσκεψη στα Ιωάννινα θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, ο Αλέξης Τσίπρας για να στηρίξει τον αγώνα των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστών της "Δωδώνης", η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στήριζαν τα αιτήματα των εργαζομένων εντός και εκτός Βουλής. Οι τρεις Ηπειρώτες βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη (Άρτας), Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας) και Χρήστος Μαντάς (Ιωαννίνων) από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των συνεταιριστών της εταιρείας και έφεραν το θέμα της εκποίησης της "Δωδώνης" στο Κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζητούν για τη "Δωδώνη" η οποία "οικοδομήθηκε με τον μόχθο των κτηνοτρόφων και τη στήριξη των εργαζομένων της" να στηριχθεί επειγόντως με κατάλληλο Δ.Σ. και βραχυπρόθεσμο σχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση, και να σταματήσει να απαξιώνεται.
Ζητούν ακόμα να καταβληθούν άμεσα οι αμοιβές των παραγωγών για το γάλα, που πρώτη φορά καθυστερούν και, τέλος, το πακέτο των μετοχών της πρώην ΑΤΕ να περάσει, στην ονομαστική αξία των μετοχών, στον πρωτοβάθμιο παραγωγικό συνεταιρισμό εισκομιστών γάλακτος σε μια προσπάθεια στηριζόμενη, από την πολιτεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει καταθέσει αίτημα για άμεση κοινή σύγκληση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση.
"Η 'Δωδώνη' δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, μπορεί με ένα συνεταιριστικό - αυτοδιαχειριστικό μοντέλο λειτουργίας να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας", αναφέρουν οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους.
Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, δηλώνει χαρακτηριστικά: "Η 'Δωδώνη' ανήκει στους εργαζόμενούς της. Το ξεπούλημα της επί 26 χρόνια συνεχώς κερδοφόρας επιχείρησης αποτελεί σκάνδαλο και πρέπει να ανακληθεί. Πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό της εταιρείας και η 'Δωδώνη' να γυρίσει στους φυσικούς της φορείς. Το ξεπούλημα της εταιρείας θα καταστρέψει οικονομικά την κτηνοτροφία -και όχι μόνο- της Ηπέιρου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξουμε τον αγώνα τους μέχρι τέλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: