Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. ''Το ΠΑΣΟΚ Μπορεί. Συνέδριο Επανίδρυσης Εδώ και Τώρα''.




ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
              ΠΑ.ΣΟ.Κ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                  Αθήνα, 09 Μαΐου 2012

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπορεί
Συνέδριο Επανίδρυσης Εδώ και Τώρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν για το ΠΑ.ΣΟ.Κ οδυνηρό. Η δημοκρατική παράταξη συρρικνώθηκε στο εύρος της εκλογικής επιρροής του 1974. Στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα μέσα από την επιλογή  του μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να  στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό.
Χάσαμε την καθαρή ιδεολογική μας ταυτότητα και μετεξελιχθήκαμε σ' ένα νεοφιλελεύθερο μηχανισμό εξουσίας χωρίς μέριμνα για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων. Το 2012 είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά μιας ύφεσης που συνδυάστηκε με τη δραστική μείωση του εθνικού πλούτου. Μεγάλο τμήμα του ενεργού πληθυσμού της χώρας βρίσκεται στην ανεργία. Η καταναλωτική δυνατότητα του έλληνα σημείωσε αισθητή πτώση ενώ τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις αντικρίζουν το φάσμα της χρεωκοπίας. Οι τράπεζες δεν δανείζουν πλέον αλλά ούτε στηρίζουν τις επενδύσεις. Η φτώχεια αυξάνεται και η εξαθλίωση απειλεί άμεσα την πλειοψηφία του πληθυσμού. Οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα. Ο κυβερνητισμός που μας διέκρινε τα δύο τελευταία χρόνια οδήγησε την χώρα σε πολλαπλά αδιέξοδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην απομόνωση.
Συνεπώς περιθώρια για περίτεχνες δικαιολογίες δεν υπάρχουν.


Ή θα γίνουμε ξανά ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού ή θα μπούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μουσειακό είδος.
Απαιτείται αλλαγή σε όλα εδώ και τώρα.
Αλλαγή σε ιδέες, αλλαγή σε πρόσωπα, αλλαγή σε πολιτικές πρακτικές για να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε στο λαό. Με παλιά παπούτσια, καινούρια περπατησιά δεν μπορούμε να ανοίξουμε.
        Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να λάβει σοβαρά υπόψη του τα μηνύματα των καιρών και να απευθύνει προσκλητήριο συναγερμού στις υγιείς δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης για μια νέα διακήρυξη που θα υπερασπίζεται την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Το σημερινό πρόβλημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι να κυβερνήσει αλλά να ξαναβρεί την ψυχή του για να δώσει εκ νέου όραμα και προοπτική. Δεν υπάρχει καιρός για ολιγωρίες. Εδώ και τώρα επιβάλλεται η διεξαγωγή Συνεδρίου για να κάνουμε μια νέα αρχή αντίστοιχη αυτής του 1974,  για να αποκτήσει ο λαός τον γνήσιο εκφραστή του και η χώρα μας  προοπτική.
        Χρέος μας είναι να ξανασηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα και όχι να αποδεχτούμε μοιρολατρικά τη διάλυσή μας. Ο λαός θύμωσε πολύ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά δεν απέρριψε την ψυχή του. Οφείλουμε να μετατρέψουμε την οργή του λαού σε κινητήρια πολιτική δύναμη.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ποτέ δεν φοβήθηκε τους αγώνες ούτε τις ευθύνες του. Ήμασταν φορέας αλλαγής και οφείλουμε να  παραμείνουμε ως μια δύναμη ανατροπής και ανανέωσης σε ιδέες και δράσεις για να αποκτήσει ο

Δεν υπάρχουν σχόλια: