Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Την επόμενη Κυριακή στην Πρέβεζα ψηφίζουμε ποδήλατο...



Με το σύνθημα «ποδηλατική αυτοδυναμία, ψηφίζω ποδήλατο» οι φίλοι του ποδηλάτου της Πρέβεζας συμμετέχουν στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία που θα γίνει και φέτος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας στις 13 Μαΐου.

Η ποδηλατοπορεία θέλει να στείλει το μήνυμα για ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον στις πόλεις και στην πόλη της Πρέβεζας το ραντεβού έχει κλειστεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ανδρούτσου.
Στόχος είναι να βγουν εκατοντάδες ποδήλατα στους δρόμους, με βασικό αίτημα να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες μετακίνησης για τους ποδηλάτες αλλά και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ελληνικών πόλεων.

 Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από την πρώτη ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα, ωστόσο τα αιτήματα περιμένουν ίδια και ίσως και περισσότερα. Για τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες της Πρέβεζας η μετακίνηση με ποδήλατο δεν αποτελεί μία απλή «ρομαντική» επιλογή, αλλά μία συνειδητή πράξη καθημερινής δράσης, ενάντια στους αφιλόξενους δρόμους και στο απάνθρωπο περιβάλλον διαβίωσης της πόλης που ζούμε.

 Για το λόγο αυτό, επιθυμούν καλύτερη ποιότητα ζωής, καθαρότερο περιβάλλον, ασφαλέστερες μετακινήσεις, αλλά και σεβασμό απέναντί τους από τους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων και το δήμο.
Έτσι και φέτος θα διατρανώσουν την ανάγκη στήριξης και προώθησης της ποδηλατοκίνησης στην πόλη σαν εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων μας με περιορισμό της χρήσης Ι.Χ., την ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου πολιτισμού στους δρόμους της πόλης μας, με σεβασμό των δικαιωμάτων ποδηλατών, πεζών και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

 Οι ποδηλάτες έχουν κατ' επανάληψη προτείνει τόσο μέτρα μηδενικού κόστους, που θέλουν μόνο πολιτική βούληση, όπως η προστασία του ιστορικού κέντρου από τις αυθαιρεσίες και την υποβάθμιση, όσο και ποιοτικά μέτρα με εντάξεις των σχεδιασμένων ποδηλατοδρόμων σε προγράμματα έργων, καθώς και σημειακές παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία της πόλης.
  
Μένει να δούμε έστω και κάποια από αυτά να υλοποιούνται, αντί να βλέπουμε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στους ποδηλατοδρόμους της πόλης...
   
www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: