Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παραδίδει άνευ όρων τη ΝΔ στη Ντόρα ο Α.Σαμαράς - Έδιωξε και τον Χ.Λαζαρίδη!



Παραδίδει και παραδίδεται ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την συντριπτική ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Παραδίδει το κόμμα στη Ν.Μπακογιάννη και παραδίδεται στις απαιτήσεις των αντιπροέδρων, αλλά κυρίως το Δ.Αβραμόπουλου, να ανοίξει τις πύλες σε όλη την "κεντροδεξιά", όπου κεντροδεξιά χαρακτηρίζεται πλέον και το ... ΛΑΟΣ, κάτι που αποδεικνύει την ρευστότητα και την σχετικότητα των πολιτικών χαρακτηρισμών. Τώρα, αν βάλουν κι κανένα κοστουμάκι και στην Χρυσή Αυγή και κόψους τα "Εγέρθητι" δεν αποκλείεται να θεωρηθούν και αυτοί "κεντροδεξιά.



Χαρακτηριστικό του τι εξελίσσεται αυτή την στιγμή στη ΝΔ είναι η περιθωριοποίηση του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στενού φίλου και κουμπάρου του Α.Σαμαρά, ο οποίος κατάρτισε την στρατηγική ανάδειξής του στην προεδρία της ΝΔ, αλλά είχε και βασικές αντιρρήσεις στο να κάνει το κόμμα την στροφή υπερ του Μνημονίου.


Ο Χ.Λαζαρίδης ήταν ένα "καρφί στο μάτι" των μπακογιαννικών της ΝΔ και προαπαιτούμενο για την επιστροφή της Ντόρας ήταν η απομάκρυνση του από την ηγετική ομάδα. 

Έτσι λοιπόν σε πρώτιη φάση αποβλήθηκε από την ηγετική ομάδα που συνεδριάζει κάθε μέρα και η οποία στο εξής θα αποτελείται από τους δύο αντιπροέδρους, Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, τον επικεφαλή της εκλογικής επιτροπής Ευ. Μεϊμαράκης, τον εκπρόσωπος του κόμματος Ι. Μιχελάκης, τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και τον πολιτικός σύμβουλος του Α.Σαμαρά, Δ. Σταμάτης.

Ο Ε.Μεϊμαράκης, παλιός, πιστός "ντορικός" έχει συμπήξει συμμαχία με τον Δ.Σταμάτη και ο Δ.Αβραμόπουλος εμφανίζεται μετανιωμένος που είχε στηρίξει Α.Σαμαρά και όχι Ν.Μπακογιάννη και τώρα δείχνει διατεθειμένος να ... επανορθώσει το λάθος του. 

Μέσα σε όλα αυτά οι καραμανλικοί, όπως ο Ε.Αντώναρος, που έμεινε εκτός Βουλής, προτείνουν την άμεση σύγκλιση διευρυμενου συνεδρίου, ακόμη και εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συγγενών ιδεολογικών και πολιτικών χώρων, ενώ διευκρίνισε πως ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής "είναι βαθύτατα προβληματισμένος, αλλά δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει κανένα ρόλο". 

Και εδώ που τα λέμε, τι ρόλο να αναλάβει; Κάθε μέρα έλεγε στο κεντροδεξιό και δεξιό ακροατήριο "Ψηφίστε Α.Σαμαρά και ΝΔ" και πήραν 18,5%.

Για τους "μπακογιαννικούς" της ΝΔ δεν το συζητάμε. Περιμένουν με ανοικτές αγkάλες τη Νότρα, έτοιμοι για τη ρεβάνς επί των εσωκομματικών αντιπάλων τους: Ο Μ.Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως πρέπει να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δίνοντας προτεραιότητα στα κόμματα της Κεντροδεξιάς, δηλαδή στον ΛΑΟΣ(!), στη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Δράση, ώστε να οικοδομηθούν από τώρα σχέσεις εμπιστοσύνης, πάνω στις οποίες να στηριχθεί ακόμη και μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς συνεργασίας.

«Η επανένωση της Κεντροδεξιάς πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους και όχι με προσωπικούς Η ονοματολογία δεν είναι λύση. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια άλλων κεντροδεξιών κομμάτων» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ανέφερε πως με το διευρυμένο συνέδριο θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες του κ. Σαμαρά. 

Παράλληλα με σημείωμά του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter, o έτερος πυλώνας του "μπακογιαννισμού" Αρ. Σπηλιωτόπουλος αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, υπογράμμισε: «Δεν είναι ώρα ενδοσκόπησης. Είναι ώρα ευθύνης για την επανένωση της παράταξης. Όλοι μαζί κερδίζουμε!»


http://www.gataros1.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: