Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σε Πρέβεζα και Πάργα το Σάββατο η Ολυμπιακή Φλόγα.



Την Ολυμπιακή Φλόγα, το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, υποδέχεται το Σάββατο η Πρέβεζα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Φλόγα θα φτάσει στην πόλη μας από την υποθαλάσσια ζεύξη στις 15.30 το μεσημέρι. Ο πρώτος δρομέας θα παραλάβει την Φλόγα στην 2η στρογγυλή πλατεία και θα την παραδώσει στον δρομέα που θα περιμένει στην συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Προύσσης.



Την Φλόγα στην συνέχεια θα παραλάβει δρομέας που θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Καρυωτάκη ,ενώ μικρή τελετή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μπάλκου.


Στη συνέχεια ο επόμενος δρομέας θα μεταφέρει την Φλόγα επί της οδού Π.Τσαλδάρη έως το φαρμακείο της κ. Ρούσσου όπου θα παραληφθεί από τον δρομέα που θα την κρατήσει έως την συμβολή των οδών Αμβρακίας και Λ.Ειρήνης.

Επόμενος σταθμός θα είναι το κατάστημα Τσαούση με τερματισμό το Σούπερ Μάρκετ Μασούτη.

Στη συνέχεια την Φλόγα θα παραλάβει αυτοκίνητο που θα την μεταφέρει στην Πάργα όπου λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα θα γίνει τελετή καλωσορίσματος στην Άγκυρα στην παραλία της Πάργας, η οποία οργανώθηκε με την βοήθεια του καθηγητή φυσικής Αγωγής Τάσου Παπανικολάου.

Στην τελετή εκτός από τους τέσσερεις λαμπαδηδρόμους θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία της δημοτική ενότητας Πάργας καθώς και οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Η Φλόγα θα αναχωρήσει μια ώρα αργότερα με επόμενο σταθμό την Ηγουμενίτσα. Εκεί σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αθλητικούς Ομίλους, έχουν οριστεί οι έξι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της για να καταλήξει στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και θα διανυκτερεύσει.

Το πρωί της Κυριακής η Φλόγα θα αναχωρήσει και τρεις λαμπαδηδρόμοι θα την μεταφέρουν στο τέρμα της οδού Γαριβάλδη, από όπου θα συνεχίσει την πορεία της με επόμενο σταθμό την Κοζάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: