Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δήλωση του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Γκόκα για το αποτέλεσμα των εκλογών.



Ο Χρήστος Γκόκας ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής Άρτας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

 «Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών είναι ένα επώδυνο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ένα τεράστιο κόστος απ' το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε μόνο του για τη διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το ΠΑΣΟΚ βέβαια σ' αυτή την προσπάθεια έκανε και λάθη και ως προς το χρόνο λήψης των αποφάσεων αλλά και ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας. Δεν αντιμετώπισε έγκαιρα το πρόβλημα του χρέους παρά μόνο το πρόβλημα του δανεισμού. Δεν συνόδευσε τις αποφάσεις αυτές με τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες και οπωσδήποτε έγιναν και λάθη στην εφαρμογή ή καθυστερήσεις. Πραγματικά τα προβλήματα του κόσμου είναι πολύ μεγάλα και αυτά τα προβλήματα οδήγησαν τους συμπολίτες μας να εκφραστούν στις σημερινές εκλογές με ψήφο αποδοκιμασίας, ψήφο αγανάκτησης και είχαμε το φαινόμενο πολλοί παραδοσιακοί μας φίλοι, σύντροφοι και ψηφοφόροι να επιλέξουν άλλα πολιτικά κόμματα.

 Είναι βέβαια σωστή πάντα η ετυμηγορία του λαού στις εκλογές, από δω και πέρα όμως είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της κρίσης η οποία υπάρχει και η οποία αναζητεί διέξοδο. Αλλά διέξοδο μέσα από κυβερνητική σταθερότητα, μέσα από διακυβέρνηση σοβαρή και υπεύθυνη, μέσα από διακυβέρνηση που θα διαφυλάξει την ευρωπαϊκή μας πορεία, που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των υποχρεώσεων που έχουμε ως χώρα και υποχρεώσεις οι οποίες οφείλονται βέβαια στις ανάγκες μας. [.]

 Όσον αφορά το τοπικό αποτέλεσμα θα ήθελα κατ' αρχήν να συγχαρώ όλους τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία και προσήλθαν στην κάλπη για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους που άντεξαν στις πιέσεις, που αντιστάθηκαν στο μηδενισμό και στο λαϊκισμό και στήριξαν σ' αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή τη δημοκρατική παράταξη και τέλος προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την επιλογή τους να εκπροσωπήσω το ΠΑΣΟΚ, της περιφέρειας της Άρτας, στο Κοινοβούλιο, όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους με στήριξαν σ' αυτή την προσπάθεια. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους τους συμπολίτες μου οι οποίοι είτε στήριξαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ είτε επέλεξαν να ψηφίσουν άλλα κόμματα για τη θετική τους στάση στη μεγάλη τους πλειοψηφία απέναντι στο πρόσωπο μου.

 Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι με τα χαρακτηριστικά της ενότητας σε κοινές προσπάθειες μαζί με όλους τους τοπικούς φορείς και τους συναδέλφους των άλλων κομμάτων που εκλέχθηκαν, θα προσπαθήσω ούτως ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχει ο τόπος μας, να λύσουμε προβλήματα, να δώσουμε προοπτική πάτα σε συνεργασία διότι αυτές οι υποθέσεις δεν μπορεί ποτέ να είναι υποθέσεις του ενός αλλά υποθέσεις κοινής προσπάθειας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων».

http://epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: