Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δραματικό μήνυμα Βενιζέλου



"Ο ελληνικός λαός άλλαξε το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σεβόμαστε την επιλογή του" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε στη συνέχεια ότι αυτό "δεν σημαίνει και το τέλος της κρίσης που εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας αλλά και τους συσχετισμούς στην Ευρώπη".

Εξηγώντας το κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι η παράταξη εισέπραξε το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "πικράναμε το λαό για να προστατέψουμε το μέλλον του έθνους" και ότι "η ιστορία θα μας κρίνει".

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πάνω σε αυτές τις επιλογές του κινήματος "στην δική μας πλάτη, στήθηκε ένας ξέφρενος χορός δημαγωγίας και λαϊκισμού από δεξιά και αριστερά". "Δώσαμε ένα κρίσιμο αγώνα λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική διαδρομή της παράταξης και υποχρεωμένοι να την αναγεννήσουμε" πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι τα κόμματα που έκαναν διαφορετικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. "Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, όλοι οι Ελληνες οφείλουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας" τόνισε και αναφέροντας ότι σε κανέναν δεν δόθηκε καθαρή εντολή, έθεσε τους όρους του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

"Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όλα τα κόμματα που δηλώνουν τον φιλοευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, ανεξάρτητα με τη θέση τους απέναντι στο μνημόνιο, πρέπει να διερευνηθεί. το επιβάλλει το Σύνταγμα" είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η χώρα πρέπει να έχει πολιτικά σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σημείωσε για να συμπληρώσει ότι ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν στην πράξη οι προτάσεις που λένε ότι μπορεί το μνημόνιο να χαλαρώσει.

Η κυβέρνηση αυτή, είπε, θα πρέπει να έχει "σαφής εντολή, κατεύθυνση και νομιμοποίηση". "Περιμένουμε την τοποθέτηση των άλλων. Θα βοηθήσουμε ολόψυχα. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα προστατεύσει το μέλλον της πατρίδας μας. Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει", κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: