Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αξιώνουν τώρα από τον Σαμαρά να πάρει πίσω την Ντόρα...



Νέος πονοκέφαλος απασχολεί από σήμερα τον Αντ. Σαμαρά. Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ζητούν -δημόσια και παρασκηνιακά- να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους.


Κατά βάση, αυτό αφορά την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο και  τον χώρο των φιλελευθέρων αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος «Δημιουργία Ξανά»  Θ. Τζήμερο.

 Αυτά τα τρία κόμματα συγκέντρωσαν περίπου 6,8% στις εκλογές. Παρασκηνιακά, ανάλογο αίτημα θέτουν  στον πρόεδρο της ΝΔ και πολλοί "σαμαρικοί" βουλευτές.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε την επιστροφή και του προέδρου του ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρη, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο  Ν. Κακλαμάνης που έβαλε θέμα επανένωσης της παράταξης. 

Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ., αρκεί να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη, που χθές προτίμησε να προαναγγείλει ότι, ενόψει νέων εκλογών, θα επιδιώξει να δημιουργηθεί ένα φιλελεύθερο μέτωπο με τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: