Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Βέβαιη η αναβολή των εκλογών, όλοι διαπιστώνουν ότι δεν βγαίνουν οι προθεσμίες.

Βέβαιη η αναβολή των εκλογών, όλοι διαπιστώνουν ότι δεν βγαίνουν οι προθεσμίες. Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης

Και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μετά το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα δύο από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, τάχθηκε σήμερα υπέρ της αναβολής των εκλογών από την προσδιορισμένη ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, και μέχρι «την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Πρόκειται απλώς για την επιβεβαίωση ότι δεν βγαίνουν οι προθεσμίες για τη διενέργεια εκλογών μέχρι τον Φεβρουάριο. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δείχνει και από πλευράς ΝΔ, η απάλειψη της ημερομηνίας εκλογών από την επιστολή που απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στην τρόικα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, χαρακτήρισε την προσδιορισθείσα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου ως «ενδεικτική» και «συμβατική» , ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ως πολύ πιθανή την αναβολή. Και αυτό όχι τυχαία, καθώς ο κ. Βενιζέλος, είπε πως η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου δεν θα έχει επέλθει στα τέλη Ιανουαρίου ακόμα και αν όλα πάνε κατ' ευχήν.

Προσέθεσε δε:
«Οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας για τη νέα δανειακή σύμβαση αναμένεται να ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 12 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει πρώτα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012 στις 7 του μήνα και θα έχει μεσολαβήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Όσο για την έλευση της νέας αυτής σύμβασης προς ψήφιση στη Βουλή, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI δεν αναμένεται πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου». 

Μετά από τη γενική σιωπηρή παραδοχή περί αναβολής των εκλογών, οι νέες ημερομηνίες που συζητούνται ακόμη και από στελέχη της ΝΔ, είναι ή η 18η Μαρτίου, ή η επέκτασή της ακόμη και μέχρι το Μάϊο, καθώς το πρώτο που πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλιστεί , είναι η εκταμίευση της σημαντικής σε ύψος ποσού έβδομης δόσης, ενώ ακόμη λόγω των καθυστερήσεων, αναμένεται η 6η.

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: