Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σύσταση φορέα για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Σύσκεψη στην Άρτα για την τουριστική προβολή.









Οι μέχρι τώρα δράσεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς επίσης κι αυτές που θ' ακολουθήσουν κατά τη χειμερινή περίοδο προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Επιχειρησιακού - Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου όπως έχει προκύψει μετά από ανοικτή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, που πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.



Στη σύσκεψη τα παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου για τον Τουρισμό κ. Σ. Ιωάννου, ενώ παρόντες ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Παπαγιάννης (Κορωνησία) και Γ. Παπαγιάννης (Θεοδώριανα), η κ. Ρ. Βαβέτση, Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Σκουφά, η κ. Α. Τσιλιπάκου, Προϊσταμένη της 18ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η κ. Α. Αγγέλη, Προϊσταμένη της ΛΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η κ. Μανώλη, υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ Άρτας, ο κ. Κοίλιας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, η κ. Α. Σταμάτη και ο κ. Γ. Γεωργίου από την ΕΤΑΝΑΜ, ο κ. Ι. Πλούμπης, υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου, ο κ. Γ. Τάτσης, εκπρόσωπος της Αερολέσχης Άρτας, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


Ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση της Περιφέρειας να συστήσει άτυπες επιτροπές ανά Περιφερειακή Ενότητα που θα έχουν ως αντικείμενο τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων του τουρισμού και την κατάθεση προτάσεων για την προβολή της Ηπείρου, ενώ συγχρόνως θα συγκροτηθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
Ο κ. Ψαθάς τόνισε τη σημασία που έχει η σύσταση φορέα προώθησης της Ηπείρου ως τουριστικό προορισμό αλλά και της προβολής των τοπικών προϊόντων.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έθεσαν υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Τέλος, τονίσθηκε τόσο από τον κ. Ιωάννου όσο κι από τον κ. Ψαθά


, η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με στόχο την καλύτερη και ουσιαστικότερη τουριστική προβολή της Άρτας αλλά και της Ηπείρου γενικότερα και η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων που προσφέρει ο τόπος μας για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: