Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική ντροπή η εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.


















Την άμεση λήψη μέτρων στην εθνική οδό Πρέβεζας Ηγουμενίτσας ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ με επιστολή της προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Κοινή διαπίστωση είναι πως ο δρόμος αυτός, ένας από αυτούς που σηκώνουν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και σε καμία περίπτωση η σημερινή του κατάσταση δεν κοσμεί την περιοχή.

Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ, άμεσα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, σε δεκατέσσερα τουλάχιστον σημεία για την άρση της επικινδυνότητας, τόσο στον συγκεκριμένο επικίνδυνο οδικό τμήμα, όσο και στους κόμβους Καστροσυκιάς, Λιμποχωβίτη, Παντοκράτορα, Λυγιάς, Βράχου και Λούτσας.
Σύμφωνα με την επιστολή της Ν.Ε Πρέβεζας του ΤΕΕ που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Παππάς επισημαίνεται ότι επανειλημμένα έχει τεθεί το πρόβλημα, τόσο σε επισκέψεις αρμοδίων υπουργών όσο και σε κάθε σύσκεψη φορέων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα.

Τα μέλη της Ν.Ε τονίζουν ότι τα μέτρα αυτά θεωρούνται ως τα ελάχιστα και άκρως απαραίτητα μέτρα που πρέπει να γίνουν για να μην θρηνούμε κάθε χρόνο θύματα και μετά να αναζητούμε υπεύθυνους. Σημειώνουν τέλος ότι μπορούν να γίνουν άμεσα γιατί το κόστος εκτέλεσης των εργασιών θεωρείται ότι είναι εφικτό και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της περιφέρειας Ηπείρου στην αρμοδιότητα της οποίας είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: