Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Εν αναμονή της νέας τιμής στο γάλα βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι , ανεβαίνουν οι τιμές στα τριφύλλια

Εν αναμονή της νέας τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα είναι αυτή την περίοδο και οι κτηνοτρόφοι της ομάδας παραγωγών του Συνεταιρισμού Καρυάς Ολύμπου.

Όπως μάλιστα λέει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος κ. Διονύσης Μανίκας “περιμένουμε όπως και όλη η Ελλάδα να δούμε τι θα γίνει στην Ελασσόνα με την τιμή. Γενικά είμαστε σε στάση αναμονής… Πέρσι δώσαμε το πρόβειο με 1,65 ευρώ στην εταιρεία Μπίζιος. Για τον Οκτώβριο δεν έχουν κοπεί ακόμα τιμές για τους παραγωγούς, οπότε δεν ξέρουμε την τιμή”.

Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα έκανε συμφωνίες για μαζική αγορά τριφυλλιού για τα ζώα των 23 μελών – κτηνοτρόφων της. Φέτος, αυτό δεν έγινε, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Η τιμή που αγοράζουμε τριφύλλια είναι στα 38 λεπτά το κιλό πλέον, δηλαδή πολύ ψηλά”, προσθέτει ο κ. Μανίκας.

Οι τιμές στα τριφύλλια φθάνουν στην αποθήκη από παραγωγό έως και τα 42 λεπτά το κιλό”, σημειώνει από την πλευρά του μιλώντας στο Agronewsbomb o κ. Γιαννάκος, έμπορος από την Εύβοια.

Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας μιλάνε με εταιρείες για τις τιμές

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη, κρίσιμη για τις τιμές παραγωγού στο γάλα τιμές, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, οι παραγωγοί έλαβαν απόφαση τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, να εξουσιοδοτήσουν τους υπεύθυνους του συνεταιρισμού να κάνουν επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές για να κλειστεί τιμή στο γάλα…

https://agronewsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: