Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Βίντεο με σκληρές εικόνες: Κτηνοτρόφος αντικρίζει τα πνιγμένα πρόβατά του

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που αφήνει πίσω της η θεομηνία, η οποία πλήττει από τις αρχές της εβδομάδας την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Με τις ανθρώπινες απώλειες να έχουν ήδη φτάσει τις δέκα, σημαντικές είναι οι απώλειες και για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κάμπου.

Σε ένα σκληρό και σοκαριστικό βίντεο, ένας κτηνοτρόφος βρίσκεται στον χώρο φύλαξης των προβάτων του για να εκτιμήσει τη ζημιά, και έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα: δεκάδες από αυτά έχουν πνιγεί και κείτονται στο έδαφος, ενω μόλις δέκα κατάφεραν να μείνουν ζωντανά και να διασωθούν.

Παράλληλα, στα βίντεο που ανέβασε ο κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, Γιάννης Μακρής, φαίνονται εθελοντές να μοιράζουν νερό στους εγκλωβισμένους κατοίκους ενώ ακούγονται παιδιά να κλαίνε.

«Αυτή είναι η περιουσία μας… Απεγκλωβίσαμε 10 ζωντανά που απέμειναν… Κοιτάχτε πώς έγιναν… Είναι το τέλος μας αυτό, με πόση δύναμη να ξανασηκωθείς… κοιτάξτε πού είναι το νερό ακόμα….» λέει με σπασμένη φωνή ο κτηνοτρόφος, την ώρα που περνά ένα σκαπτικό μηχάνημα, μεταφέροντας απεγκλωβισμένους κατοίκους, σύμφωνα με το athensmagazine.gr.

Μπράβο στους αφανείς μας ήρωες: Γυναίκα αγκαλιάζει αστυνομικό που την έσωσε απ’ το πλημμυρισμένο σπίτι της
Ένα μεγάλο μπράβο στους αφανείς μας ήρωες, που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel. Λόγω αυτού, μια γυναίκα αγκάλιασε αστυνομικό που την έσωσε από το πλημμυρισμένο σπίτι της.

Μια απίστευτα συγκινητική στιγμή σημειώθηκε στον Παραπόταμο Τρικάλων, όταν γυναίκα που διεσώθη ευχαρίστησε μέσα σε δάκρυα τον αστυνομικό, ο οποίος την βοήθησε να διαφύγει τον κίνδυνο και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: