Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Με οκτώ χρόνια καθυστέρηση… αναζητείται το άλογο!

2013… Οκτώ και κάτι χρόνια πριν. Στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία διενεργείται αρχαιολογική έρευνα. Έχει εντοπιστεί ένα αρχαίο νεκροταφείο και οι επιστήμονες της Εφορείας σκάβουν στον χώρο.

Στην έκταση που έχει οριοθετηθεί εισέρχεται κατά την διάρκεια των εργασιών ένα άλογο. Το ζώο… μη γνωρίζοντας τις απαγορεύσεις, μετά άλλων προκαλεί φθορές στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι αρχαιολόγοι.

Από τον υπεύθυνο της ανασκαφής γίνεται η σχετική αναφορά η οποία αποστέλλεται στην Εισαγγελία. Διαδικασία απαραίτητη υπηρεσιακά..

Η αρχαιολογική έρευνα ολοκληρώνεται χωρίς να φέρει στην επιφάνεια κάτι ιδιαίτερο. Η… εισβολή του αλόγου έχει ξεχαστεί μαζί και η αναφορά που είχε γίνει.

Όμως εδώ έρχεται το αθάνατο ελληνικό κράτος με τις υπηρεσίες του για να αποδείξει πως… τίποτα και ποτέ δεν ξεχνιέται!

Αρχές του 2022 και φτάνει εντολή του Εισαγγελέα στην Αστυνομία και την αρχαιολογική υπηρεσία να γίνει η απαραίτητη προανάκριση! Ναι, οκτώ και κάτι χρόνια μετά…

Μεταξύ των άλλων ευτράπελων, η Αρχαιολογία είναι υποχρεωμένη με αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει αν το άλογο παραμένει στο χώρο της ανασκαφής!

Και η αστυνομία καλείται να διενεργήσει την απαραίτητη έρευνα..

Το ενδεχόμενο το άλογο στο μεσοδιάστημα να μην βρίσκεται καν στη ζωή μάλλον δεν απασχόλησε κανέναν.

Επί τη ευκαιρία..

Εισβολές αλόγων καταγράφονται ανά τακτά διαστήματα στα Αρχαία Γίτανα όπου επίσης είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές εργασίες.. Σε περίπτωση ανάλογης αναφοράς από τους αρχαιολόγους μένει η απορία αν η προανάκριση διεξαχθεί το 2030…

Γεγονός πάντως είναι ότι οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου έχουν έναν μοναδικό τρόπο να εκπλήσσουν πάντα τους πολίτες.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: