Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Νίκησε στα 10 του τον καρκίνο και έγινε γιατρός για να βοηθήσει άλλα παιδιά

Ο Γιάννης Ζάρκος πάλεψε στην ηλικία των 10 ετών με τον καρκίνο. Τον ξεπέρασε αλλά υποσχέθηκε να γίνει γιατρός και μάλιστα ογκολόγος!

Η πρώτη σκέψη του Γιάννη Ζάρκου να γίνει γιατρός, «γεννήθηκε» στην τρυφερή ηλικία των 10, όταν έδινε τη μάχη με τον καρκίνο. Τότε υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει γιατρός και μάλιστα παιδίατρος – ογκολόγος, για να βοηθάει τα παιδιά που θα ασθενούν.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο pelop.gr, το κίνητρο να βοηθήσει άλλα παιδιά με καρκίνο «γεννήθηκε» χάρη στη «Φλόγα» και τα όσα έκαναν οι άνθρωποί της γι’ αυτόν.

Σήμερα έκανε την υπόσχεσή του πράξη, καθώς κράτησε στα χέρια του το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το πτυχίο του στο χέρι ο Γιάννης Ζάρκος επέστρεψε στο «Σπίτι της Φλόγας», όπου γιόρτασε την επιτυχία του μαζί με τη «δεύτερη» οικογένειά του.

«Πλέον δεν είμαι απλά ένα παιδί της Φλόγας, αλλά έχω ασχοληθεί και σαν εθελοντής. Πλέον και ως γιατρός μπορώ να προσφέρω περισσότερα, καθώς θέλω να γίνω παιδίατρος – ογκολόγος…», λέει ο Γιάννης, που συναντήθηκε και με την πρόεδρο της «Φλόγας» και «μάνα όλων των παιδιών με καρκίνο», Μαρία Τρυφωνίδου.

Ο Γιάννης Ζάρκος, κατάγεται από την Ηλεία όπου και διαμένει η οικογένειά του.

https://fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: