Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Μια πρώτη γνωριμία με στίχους που γράφτηκαν για το 1821 από την Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021- ΙΣΤΟΡΙΑ- ΜΝΗΜΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

Ο Απελευθερωτικός Αγώνας των Ελλήνων το 1821, η αυτοθυσία και οι ηρωικές πράξεις, αλλά και τα δεινά των Ελλήνων κατά την διάρκεια του Αγώνα ευαισθητοποίησαν και ενέπνευσαν μεγάλους ποιητές, Έλληνες και Φιλέλληνες. Οι δημιουργοί κατέθεσαν αυτή τη συγκίνησή τους με έργα υψηλής αισθητικής και εκφράστηκαν με πλούσια ποιητική γλώσσα ή με την ντοπιολαλιά τους.

Η γνωριμία και μελέτη αυτών των έργων προκαλεί μεγάλη συγκίνηση στον αναγνώστη. Για αυτό και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021- ΙΣΤΟΡΙΑ- ΜΝΗΜΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» περιέλαβαν στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων δράσεις σχετικές με την Ποίηση .

Η πρώτη από αυτές τις δράσεις είναι ήδη γνωστή στους συμπολίτες μας, οι οποίοι περπατώντας στην Αγορά είδαν πάνω στις βιτρίνες κάποιων καταστημάτων γραμμένους στίχους ηρωικούς για το 1821.

Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης απευθυνθήκαμε στον συμπολίτη μας Πάνο Γαλάνη, ο οποίος προθυμοποιήθηκε εθελοντικά να συμμετέχει σε αυτή την διαδικασία.

Η επιλογή στίχων Ελλήνων Ποιητών έγινε από τον Βαγγέλη Τσώλη.

Από την Επιτροπή ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον Πάνο Γαλάνη, αλλά και στους καταστηματάρχες της Πρέβεζας, για τη μεγάλη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία μας.

(Για προφανείς λόγους στις φωτογραφίες παρουσιάζεται αντιπροσωπευτικά ένας μικρός αριθμός από τους στίχους πάνω στις βιτρίνες) .















1 σχόλιο:

DimKatsenos είπε...

Μπράβο σας. Χρόνια πολλά!!