Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Ουρές στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια [Φώτο & Βίντεο]

Κόσμος συγκεντρώθηκε στις εκκλησίες, έπειτα από την κυβερνητική υποχώρηση για τα Θεοφάνεια, με βάση την οποία, σήμερα (6/6), οι εκκλησίες παραμένουν τελικά ανοικτές για τους πιστούς, ενώ, πραγματοποιούνται και λειτουργίες, σύμφωνα με τα μέτρα που ίσχυσαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ενδεικτικές είναι οι εικόνες τόσο από τον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, όσο και από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Μητρόπολη Καλαμαριάς, με πιστούς να συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα, ενώ, σημειωτέον πως, μία ακόμη οδηγία που είχε δοθεί προς τις εκκλησίες του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η λειτουργία αλλά και ο αγιασμός, εντός των ναών να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8.30 το πρωί. 

Όσον αφορά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, παρόμοιες εικόνες παρατηρούνται και στην Πάτρα, όπου αρκετοί πιστοί έχουν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις, παρίστανται διακριτικά στους αύλειους χώρους των εκκλησιών, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, ενώ, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρενέβησαν, στη Θεσσαλονίκη, όταν ορισμένα άτομα, προσπάθησαν να πετάξουν τον Σταυρό στη Θάλασσα, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες σήμερα είναι τα εξής:

    • Δεν θα γίνει λιτανεία και αγιασμός σε εξωτερικό χώρο
    • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των ναών
    • Ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων
    • Μέγιστος αριθμός πιστών σε εκκλησίες τα 25 άτομα
    • Μέγιστος αριθμός πιστών σε μητροπολιτικούς ναούς τα 50 άτομα

Φωτογραφίες και βίντεο από τους συγκεντρωμένους πιστούς στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι: 


Φωτογραφίες και βίντεο από τους συκγκεντρωμένους πιστούς σε Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και Μητρόπολη Καλαμαριάς αντίστοιχα:  

 


Φωτογραφίες από την Ιερό Νάο Αγίας Σοφίας στην Αχαΐα:



https://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: