Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Αυτοψία σε Θεοδώριανα και Μελισσουργούς. Δύσκολη νύχτα στην Ήπειρο, πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος ο οποίος «χτύπησε» με ένταση τα Θεοδώριανα και τους Μελισσουργούς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεκάδες σπίτια έχουν προβλήματα καθώς παρασύρθηκαν κεραμίδια και στέγες ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και οι υποδομές.

Πλήρης κι αναλυτική εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες καθώς αυτοψία στα δύο χωριά όπως και σε άλλους οικισμούς των Κεντρικών Τζουμέρκων πραγματοποιούν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενώ κινητοποιούνται και συνεργεία του Δήμου.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για την Ήπειρο και περισσότερο για τους Νομό Ιωαννίνων και τα ορεινά της Άρτας όπου δέχθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού ενώ κατά διαστήματα περιοχές σαρώθηκαν από ισχυρούς ανέμους.

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σύνολο σχεδόν του επαρχιακού δικτύου από καταπτώσεις και κατολισθήσεις μικρής έκτασης.

Αρκετές παρεμβάσεις χρειάστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπιστούν έκτακτα προβλήματα.

Πτηνοτροφική επιχείρηση στην περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Χαροκοπίου κινδύνευσε όταν τα νερά που κατέβαιναν μετατράπηκαν σε ορμητικό ποτάμι.

Χρειάστηκε να παρέμβουν μηχανήματα ώστε να περισωθεί η μονάδα.

Από νωρίς το πρωί 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Λάκκα Σουλίου ενώ πλήρης καταγραφή της κατάστασης αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας.

 https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: