Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Λύκοι κατασπάραξαν ένα ακόμη κυνηγόσκυλο


Θύμα των λύκων έπεσε ένα ακόμη κυνηγόσκυλο στο Νομό Ιωαννίνων. Παρά τα μέτρα που λαμβάνουν την τελευταία διετία οι κυνηγοί για να γλυτώσουν τα σκυλιά τους από τις επιθέσεις των λύκων, αυτές γίνονται όλο και πιο συχνές, προκαλώντας σοβαρό προβληματισμό σε όλους.
Η νέα επίθεση σημειώθηκε στην Βωβούσα και το συμβάν περιγράφεται αναλυτικά στον κυνηγετικό ιστότοπο ihunt.gr.
Θύμα ήταν ένας Ελληνικός ιχνηλάτης δυόμισι ετών και το περιστατικό περιγράφει ο ίδιος ο κυνηγός που έχασε τον σκύλο του και στην προσπάθεια αναζήτησης βρέθηκε απέναντι από τους λύκους που τον είχαν κατασπαράξει.
" Η επίθεση έγινε Σάββατο 28/10/17 πρωινή ώρα γύρω στις 09:00 στο βουνό Μόρφα στην τοποθεσία Φλάμπουρο σε κυνήγι λαγού. Μαζί με άλλους 2 φίλους είχαμε πάει στην συγκεκριμένη περιοχή για κυνήγι λαγού με 3 συνολικά σκυλιά.
Είχε ήδη περάσει μια ώρα που τα σκυλιά είχαν σηκώσει έναν λαγό, και ήταν πάνω στην δίωξη, όταν οι λύκοι έπιασαν τον Γκέκα. Τα άλλα 2 κάποια στιγμή γύρω στις 09.00 γύρισαν πίσω εμφανώς τρομοκρατημένα, μάλλον επειδή ήταν λίγο πιο αργά είχαν ξεμείνει πιο πίσω από τον Γκέκα που ήταν ιδιαίτερα γρήγορος και παθιασμένος σκύλος, οπότε την γλύτωσαν αλλά σίγουρα είδαν ή μύρισαν και αυτά τους λύκους.
Η συμπεριφορά των 2 σκυλιών που επέστρεψαν σε συνδυασμό με την ακινησία του Γκέκα στο Gps μας έβαλε αμέσως άσχημες ιδέες στο μυαλό και αρχίσαμε να ρίχνουμε στον αέρα και να φωνάζουμε ενώ κινούμασταν ήδη στο σημείο που βλέπαμε στο Gps. Πρώτος έφτασα εγώ σε μετρημένα 12' και σε απόσταση 150 μέτρων στο απέναντι γυμνό, είδα ολοκάθαρα 6 λύκους γύρω από το ήδη μακελεμένο κουφάρι του σκύλου μου.
Μάλιστα οι 2 μεγάλοι, το ζευγάρι, ένας πολύ μεγαλόσωμος αρσενικός καφέ γκρίζου χρώματος και μια εξίσου μεγαλόσωμη λύκαινα μαύρου γκρίζου χρώματος έτρωγαν τον σκύλο μου ενώ τα 4 χρονιάρικα "κουτάβια" τους στέκονταν πιο μακρυά σε ένα κύκλο 6 μέτρων. Έριχνα τουφεκιές, φώναζα και έβριζα αλλά παρόλα αυτά με κοίταζαν και δεν έφευγαν. Όταν ξαναγέμισα και άρχισα να κατηφορίζω προς το μέρος τους και ενώ στο μεταξύ είχαν φτάσει από πάνω και οι 2 φίλοι, έφυγαν πρώτα τα νεαρά ζώα, έπειτα ακολούθησε η λύκαινα και τελευταίος, απρόθυμος και με σηκωμένη τρίχα ο μεγάλος αρσενικός."
Ο Γιάννης συνεχίζει : " Το κακό έχει παραγίνει και η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κυριολεκτικά !!!! Ο Γκέκας είναι το δεύτερο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Στις 12/9/17, 3 μέρες πριν την έναρξη του λαγού, σε άοπλο εκπαιδευτικό, 7 χλμ από την Βωβούσα έχασα την Μπέτα Ελληνικό Ιχνηλάτη από 3 λύκους σχεδόν μπροστά μου, την άρπαξαν στα 160 μέτρα από μένα και όταν άκουσα τα ουρλιαχτά της και έτρεξα προς τα εκεί βάση του Gps παραλίγο να φάνε και εμένα !!!

Είχα πλησιάσει στα 15 μέτρα με ένα ρόπαλο στο χέρι, το μοναδικό διαθέσιμο όπλο που βρήκα και δεν με φοβόντουσαν !!! Οι 2 τρώγανε και ο τρίτος χτύπαγε τα δόντια του σε μένα έτοιμος να μου επιτεθεί !!! Φώναζα, πέταγα χαλίκια, χώματα, ότι έβρισκα μπροστά μου, ενώ σκεφτόμουνα τρομαγμένος ότι δεν πρέπει να γυρίσω πλάτη και να φύγω γιατί θα με κυνηγήσουν. Με τα πολλά κάποια στιγμή (σύντομα ή αργά ήταν, ειλικρινά δεν ξέρω να το πω αυτό....) γύρισαν και έφυγαν.."

Δεν υπάρχουν σχόλια: