Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Xαιρετισμός του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση, στη 4η γιορτή πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς. Ζάππειο 24-11-17


Κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι παραγωγοί που συμμετέχετε με προϊόντα στην εκδήλωση, φίλες και φίλοι, Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες.
Καταρχήν να συγχαρώ όλους όσους συνέδραμαν και όσους συμμετέχουν σήμερα στο Ζάππειο, στην διοργάνωση της 4ης γιορτής πορτοκαλιού-μανταρινιού, ακτινιδίου και ελιάς, τη 1η που διοργανώνεται στην Αθήνα με θέμα τα αγροτικά προϊόντα της Άρτας όπως το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, το μανταρίνι και η ελιά, τα οποία αποτελούν το βασικό εργαλείο στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής περιοχής της Ηπείρου, αλλά και την γευσιγνωσία των προϊόντων αυτών, που θα μας προσφέρει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος-παράρτημα Ηπείρου

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Ηπείρου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρωτογενής τομέας, είναι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κρίσης και να μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους.
Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες σε διεθνές επίπεδο, με την οικονομική κρίση να μαστίζει την μισή και πλέον Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές  και όχι μόνο, αναταράξεις σε γειτονικές χώρες, στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι «δαιμόνιοι» Έλληνες επιχειρηματίες βγαίνουν νικητές από αυτή τη μάχη.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Για τον απλό λόγο ότι τα προϊόντα που εμπορευόμαστε ως Έλληνες είναι αρίστης ποιότητας.
Για μένα η γιορτή αυτή που διοργανώνει ο Δήμος Άρτας σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σημαίνει εξωστρέφεια.
Εξωστρέφεια σημαίνει αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι αγορές και …κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Εξωστρέφεια σημαίνει Ανταγωνιστικότητα. Είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Βασική προϋπόθεση για μια υγιή και αποτελεσματική ανταγωνιστικότητα, εκτός από την παροχή ποιοτικών προϊόντων είναι η συνεργασία όλων των κλάδων, που εμπλέκονται από το χωράφι του αγρότη στο ράφι του καταναλωτή.
Εξωστρέφεια σημαίνει Ανάπτυξη.
Είναι ευκαιρία για τους αγρότες, για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα να εκμεταλλευτούν τα νέα αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα, όπως «Σχέδια Βελτίωσης» και «Νέοι Αγρότες», όπου σε μεγάλο βαθμό, τα προγράμματα αυτά, θα διαχειρίζονται από τις Περιφέρειες της Χώρας, και θα λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και θα αξιοποιούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Έλληνα αγρότη.
Εξωστρέφεια, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη έννοιες μονόδρομος, ώστε να καταστεί ο Έλληνας αγρότης πυλώνας για την ανασυγκρότηση της Χώρας.
Και πάλι μας εύχομαι καλή επιτυχία στην διοργάνωση της Γιορτής και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια θα είναι  αλληλέγγυα και αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που προάγει τα συμφέροντα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, όπου γης


Σας Ευχαριστώ

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ

Γιώργος Δόσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: