Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Στον «αέρα» χιλιάδες αγρότες για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο



«Παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, στον αέρα παραμένουν εδώ και μήνες χιλιάδες δικαιούχοι αγρότες για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο του 2015. Τα χρήματα που ανέρχονται σε 110 εκ. ευρώ, έπρεπε να έχουν ήδη επιστραφεί από τον περασμένο Φεβρουάριο».
Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με την καθυστέρηση καταβολής της επιστροφής του ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο για το 2015.
Και σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «δεν είναι μόνο η αναιτιολόγητη καθυστέρηση το πρόβλημα. Οι παραγωγοί δεν μπορούν ούτε να υπολογίσουν το τελικό ποσό της επιστροφής που θα λάβουν, λόγω του συμψηφισμού που γίνεται με φόρους και εισφορές από το τρέχον και τα προηγούμενα έτη. Πρόβλημα το οποίο επιτείνεται από το  αλαλούμ που επικρατεί με τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και την αδυναμία διασταύρωσης των σχετικών στοιχείων. 
»Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν κανονικά τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και την μηνιαία πλέον ασφαλιστική τους εισφορά στον ΕΦΚΑ».
Καταλήγοντας, τονίζει: «η Κυβέρνηση, η οποία με το 3ο μνημόνιο κατήργησε μέσα σε δύο χρόνια την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο,  συνεχίζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εξοντώσει οικονομικά αγρότες και κτηνοτρόφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: