Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κυριάκος Κοτσίνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την ΑΣΥΠ. "Στην αυτοδιοίκηση, δεν χωράει χρώμα, χωράει όραμα"


Σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη που έδωσε στον prisma FM ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΑΣΥΠ κος Κοτσίνης Κυριάκος, επισήμανε πως το κομματικό ξεχείλωμα των ψηφοδελτίων όσο και η πλάτυνση του πολιτικού σκηνικού, υπαγόρευσαν την συνεργασία ως συνέπεια μιας κοινωνικής απαίτησης, ως επιβεβλημένη εξέλιξη. 
  
Η ύπαρξη περισσότερων σχημάτων με δυναμική νίκης εγγυάται την ακεραιότητα, διαφυλάσσοντας και την ουσία καθ' αυτήν της προεκλογικής διαδικασίας, είπε.

Επισήμανε ότι για τον ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ η συνεργατικότητα δεν είναι απλά αυτονόητη αλλά αναγκαία. Η σύνθεση διαφορετικών τάσεων του τόπου σ' ένα υγιές και παραγωγικό σύνολο είναι προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Σε ερώτημα για το αν υπήρξαν συνομιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν «ναι», για ποιον λόγο δεν προέκυψε η διεύρυνση προς τα αριστερά μιας και αυτός είναι και ο φυσικός χώρος του συνδυασμού, απάντησε: 

«Πρώτον, ο φυσικός χώρος της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ είναι αυτός που καθορίζεται από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου.

Δεύτερον, υπήρξαν παράλληλες συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνώριζαν και τα δύο μέρη. Δεν μπορώ να αναφέρω ερήμην τους λόγους για τους οποίους δεν προέκυψε η συνεργασία. Αν θέλετε μπορούμε μετά τις εκλογές να μιλήσουμε επί τούτου για να διαλύσουμε τις ανυπόστατες φήμες που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα».
  
 Όσον αφορά το πόσο ανεξάρτητο μπορεί να είναι ένα τέτοιο σχήμα, ειδικά με την συσπείρωση που έχει προκαλέσει στην κεντροδεξιά, ο κος Κοτσίνης, τόνισε: 

«Η ΑΣΥΠ είναι τόσο ανεξάρτητη όσο και τα υποσύνολα που την συνέθεσαν. Ο κος Νίτσας και κος Παππάς με τη σύμπραξη του κράτους των Αθηνών, απομονώθηκαν επιμελώς και τεχνηέντως από το πολιτικό μικροσύστημα της πόλης και παρέμειναν «ακίνδυνοι» και γοητευτικά γραφικοί αν θέλετε. Δεν υπήρξε χρίσμα, δεν υπήρξαν στηρίξεις. Υπήρξαν τα μειωμένης δυναμικής ανεξάρτητα σχήματα, το ΑΝΟΙΧΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ. Τώρα, που αυτή η συνεργασία απέκτησε δυναμική νίκης, αρχίσαμε το βάψιμο και τα λογικά άλματα;



Αν κατόπιν εορτής συσπειρώθηκε η δεξιά, ή η αριστερά ή το παράλληλο παρκάρισμα, είναι κάτι που αφορά τους ψηφοφόρους και όχι την Ανοιχτή Συμπαράταξη. 

Όσοι μιλάνε για κομματισμό στην αυτοδιοίκηση σήμερα, βρίσκονται κάπου αλλού, μακριά από την αλήθεια και εξυπηρετούν κάτι άλλο και όχι τις αγωνίες των πολιτών».

Μιλώντας για τις πιθανότητες επιτυχίας μιας τέτοιας συνεργασίας και για το κατά πόσο θα είναι τελικώς λειτουργική ένα τέτοιο εγχείρημα, ο κος Κυριάκος Κοτσίνης ήταν κατηγορηματικός:

«Μα ακριβώς είναι η σύνθεση που εγγυάται την αποτελεσματικότητα και την διαφάνεια. Το αντίπαλο δέος και η θέληση για συμβιβασμό είναι αυτά που προάγουν το κοινωνικό όφελος.

Και στο κάτω-κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί ο κομματικός αχταρμάς άλλων ψηφοδελτίων καλείται «πολυτασικότητα» ενώ η διαφανής συνεργασία δύο ομάδων με κοινές αγωνίες και στόχους δημιουργεί αμφιβολίες και εμπάθειες; 

Οι υγιείς συνθέσεις που προκύπτουν από ομάδες και όχι από προσχωρήσεις μεμονωμένων περσόνων που στερούνται κομματικής οντότητας, έχουν, αν μη τι άλλο, περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αν με ρωτάτε αν θα υπάρξει σύγκρουση, σας απαντώ: Ναι, θα υπάρξει. Πιστέψτε όμως όταν σας λέω: Θα είναι παραγωγική».

Τελειώνοντας ανέφερε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην πολιτική πόλωση και στις φοβικές συμπεριφορές να δημιουργήσουν ενοχικά σύμπλοκα στους υποψηφίους. Ειδικά στους νέους, που καλούνται πέρα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσουν και τις σκουριασμένες αντιλήψεις και προκαταλήψεις των παλαιότερων γενιών.
  
Στην αυτοδιοίκηση είπε, δεν χωράει χρώμα, χωράει όραμα και κάλεσε τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων σε έναν υγιή αγώνα, με εποικοδομητική αντιπαράθεση, δίχως εντάσεις, χαρακτηρισμούς και ιδιοτέλειες. 

Δημοκρατικότητα, διάλογος, σεβασμός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: