Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Αθώοι οι αγρότες για τα μπλόκα του 2009 και του 2010 στον Λούρο

Αθώοι οι αγρότες για τα μπλόκα του Λούρου (video)

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας, για τις κατηγορίες παρακώλυση συγκοινωνιών με πρόθεση, ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πράξη αυτή, παρακώλυση συγκοινωνιών, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν σε 19 αγρότες του Νομού Πρέβεζας, για τα μπλόκα του 2009 και του 2010 στο Λούρο.

Παρά την καταδικαστική εισήγηση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε πως οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, από μέλη σωματείων και πολίτες, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

10338985 10152198843137648_545375074_n

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Πρέβεζας, κ. Σπύρος Κλινάκης (ήταν επίσης κατηγορούμενος), τόνισε πως είναι μία δικαίωση, γιατί η κινητοποίηση των αγροτών είχε δίκαια αιτήματα. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε είτε μας δικάζουν είτε όχι. Έχουμε το λαό και την κοινωνία με το μέρος μας...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κλινάκης.
Στο δικαστήριο έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Όλυ Τσουμάνη (ήταν και δικηγόρος υπεράσπισης, υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου), Κώστας Κωτσαντής (υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας), Γιάννης Νόβας (υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας), Σωτήρης Γάκης (υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας), ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας με την Αγωνιστική Παρέμβαση, Βαγγέλης Νάνος, μέλη σωματείων και απλοί πολίτες.


Δείτε το video




www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: