Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αβραμόπουλος που δηλώνει έτοιμος να διαδεχθεί τον Καραμανλή και το κόμμα της Γιάννας.


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών ο υπ. Εθν. Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη ήταν όταν με επιστολή του στον Σαμαρά ζητούσε να αγορασθούν από το υπ. Εθνικής  Άμυνας  EAΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Η δεύτερη και πιο ηχηρή πριν λίγες ώρες όταν ερωτηθείς ευθέως από τους δημοσιογράφους εάν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου, απάντησε... κοφτά και μονολεκτικά: «όχι».  Για να αναδείξει, στη συνέχεια, την ανάγκη «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».
Είχαν προηγηθεί γι αυτό το θέμα δηλώσεις των Ευ.Αντώναρου (που έδωσε πρώτος το στίγμα χαρακτηρίζοντας «πολιτικά ανόητο» τον κ.Λαζαρίδη χωρίς να τον κατονομάσει) Παυλόπουλου-διαβάστε εδώ το χέσιμο του Πάκη-, Κακλαμάνη,  Κυρ.Μητσοτάκη, η Ντόρας Μπακογιάννη. 
Η ανταρσία Αβραμόπουλου δεν είναι άσχετη από τις διαρροές που θέλουν τον Καραμανλή να αποσύρεται από την πολιτική ζωή του τόπου και να μην ξαναθέτει υποψηφιότητα ούτε για βουλευτής. Κάποιοι μάλιστα επαναφέρουν το σενάριο για σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού να μετοικήσει οικογενειακώς στις ΗΠΑ.
Σ΄αυτή την περίπτωση το στρατόπεδο των λεγόμενων καραμανλικών μένει ακέφαλο και ο Αβραμόπουλος σπεύδει να δηλώσει ηχηρό παρόν. Παρόμοιες είναι και οι φιλοφοξίες του Παυλόπουλου-ενώ άγνωστες παραμένουν για την ώρα οι προθέσεις της Ντόρας.


H Γιάννα και ο "'Ελληνας Κέννεντυ".



Την ίδια στιγμή η Γιάννα Αγγελοπούλου επιχειρεί ολική επιστροφή στην πολιτική ζωή του τόπου όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του Έθνους.

Ο γάμος της Καρολίνας Αγγελοπούλου στο Λονδίνο έφερε ξανά στο προσκήνιο τη διάσημη μητέρα της, Γιάννα, που αυτό το διάστημα προετοιμάζει περιοδείες για την παρουσίαση του βιβλίου της, κίνηση η οποία από αρκετούς σχετίζεται με τις φήμες για ενδεχόμενη κάθοδό της στην πολιτική.

Τόσο πριν όσο και μετά τους Αγώνες της Αθήνας, η πάντοτε δραστήρια Γιάννα φρόντιζε να καλλιεργεί σχέσεις και εκτός Ελλάδας, με σημαντικά κέντρα κυρίως των ΗΠΑ
Πρόσφατα η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πάντρεψαν σε κλειστό κύκλο στην Αγία Σοφία του Λονδίνου τη μοναχοκόρη τους, Καρολίνα, με τον αγαπημένο της Βασίλη Αμβροσίου.

Στον απόηχο του ευχάριστου γεγονότος, η κ. Αγγελοπούλου προετοιμάζει μία σειρά από παρουσιάσεις του βιβλίου της και εκτός Αθηνών. (Το «My Greek Drama», που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από τον οίκο Greenleaf Book Group και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λιβάνη, υπό τον τίτλο «Γιάννα» -με τα εγκωμιαστικά σχόλια του Μπιλ Κλίντον, του Τζορτζ Στεφανόπουλος και τριών καθηγητών του Χάρβαρντ-, σημειώνει μεγάλη επιτυχία και πρόθεση της κ. Αγγελοπούλου είναι να ενισχύσει με τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις την κυκλοφορία του.)




Κι αν η ίδια δήλωσε παρούσα εάν την χρειασθεί η πατρίδα στην πραγματικότητα το πρόσωπο που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο γιος της Παναγιώτης. Βαθιά πολιτικοποιημένος ο ίδιος και με ανατρεπτική ματιά ετοιμάζεται να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας και όλο αυτό το διάστημα η Γιάννα προετοιμάζει το έδαφος.
Φυσικά ο γιος της Αγγελοπούλου δεν θα μπει στην πολιτική σαν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως ο Έλληνας Κέννεντυ. Μεθοδικά και σε συνεργασία με τους Κλίντον ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν το κόμμα στο οποίο εκείνη θα είναι Πρόεδρος και ο γιος της Παναγιώτης αρχηγός.
Είναι πολύ πιθανό και ανάλογα με τις εξελίξεις η ανακοίνωση να γίνει πριν την Άνοιξη του 2014.
Όσο αφορά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το άρθρο του νεαρού Αγγελόπουλου στην "AV" με τίτλο Η εποχή των Τεράτων και το οποίο είχε προκαλέσει σάλο.



Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός ηγεμονικού πολιτικού μετώπου, μιας κρίσιμης μάζας κομμάτων, συνελεύσεων, σωματείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα μεταβατικό πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη με την Ε.Ε., η αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της μισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζομένων, η θέσπιση αποκεντρωμένων αμεσοδημοκρατικών θεσμών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισμένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόμενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερμό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράμσι: «Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων».


H Θεσσαλονίκη υποδέχεται την Γιάννα. 
Την προηγούμενη Πέμπτη ήταν η σειρά της Θεσσαλονίκης. Εδώ η Γιάννα μίλησε σε ένα ιδιαίτερα πυκνό και θερμό, στην πλειοψηφία του γυναικείο, κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το μηνιαίο Life Style γυναικείο περιοδικό "Close Up" της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» του Ομίλου Μπακατσέλου. 


Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του περιοδικού, η κυρία Ελίνα Μπακατσέλου, η οποία ευχαρίστησε την Γιάννα Αγγελοπούλου, γιατί, όπως είπε, «έκανε υπερήφανη κάθε Ελληνίδα με τις επιτυχίες της».


Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος με την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα «μηνύματα του βιβλίου» και στην «προσωπικότητα της συγγραφέως», που, όπως τόνισε, αναδεικνύουν και ενσαρκώνουν, κυρίως, τις «αξίες της βούλησης και της αποτελεσματικότητας», καθώς και της «αποφασιστικότητας».  


Στην ομιλία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τη Θεσσαλονίκη των φοιτητικών της χρόνων, αλλά και στα συμπεράσματά της από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συνολική διαδρομή της, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει «η ανάγκη επιμονής στην επίλυση των προβλημάτων». 


Στη συνέχεια, η κυρία Αγγελοπούλου, σε μια πολύ φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα, υπέγραψε βιβλία της και κουβέντιασε διεξοδικά με πολλές από τις γυναίκες που την πλησίασαν και της έθεσαν ποικίλα ερωτήματα.


Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: