Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εμφύλιος στις Φιλιππίνες. Φωτογραφίες από τα συμβάντα.


Από 9 Σεπτεμβρίου 2013, υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ του Στρατού των Φιλιππίνων  και του  Εθνικου Μετώπου Moro Liberarion.  Μουσουλμάνοι αντάρτες, στις νότιες κοινότητες κοντά στην πόλη Ζαμποάνγκα, Φιλιππίνες επετέθηκαν στον Στρατό και άρχισε μια μορφή ανταρτοπολέμου. Εκατοντάδες κάτοικοι έγιναν όμηροι των ανταρτών  και δεκάδες χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των μαχών. Περίπου 20 όμηροι παραμένουν στα χέρια των ανταρτών και σήμερα και οι μάχες συνεχίζεται, με μεγάλες απώλειες για τους  αντάρτες, πολλοί εκ των οποίων έχουν συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αυτόματη μετάφραση της google από το αγγλικό κείμενο.

Στην παραπάνω φωτογραφία, ο στρατός των Φιλιππίνων συνεχίζει να πυροβολήσει αντάρτες, παρά την πυρκαγιά μαίνεται σε μια στάση μακριά μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό σε Ζαμποάνγκα πόλης, νότιες Φιλιππίνες, Σεπτ. 12. Η βία ξέσπασε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν περίπου 200 Moro Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (MNLF) επαναστάτες συγκρούστηκαν με τα στρατεύματα που συγκεντρώθηκαν για μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το 1996 ειρηνευτική συμφωνία. Οι αντάρτες στη συνέχεια όρμησε προς τα κάτω σε πέντε χωριά, καθώς έφυγε από τα στρατεύματα.

Ένας κάτοικος κρατά το κεφάλι του σαν φωτιά συνεχίζει να ισοπεδώσουν πολλά σπίτια ενώ οι στρατιώτες της κυβέρνησης να συνεχίσει την επίθεσή τους κατά των μουσουλμάνων ανταρτών στις 12 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ζαμποάνγκα στις νότιες Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες αστυνομικοί να διερωτηθούν τραυματίες ύποπτα αντάρτες μετά από μια μάχη όπλο σε ένα σημείο ελέγχου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Ζαμποάνγκα, νότιες Φιλιππίνες 11 Σεπτεμβρίου.

Ένας άνδρας τρέχει για να φέρουν νερό για να βρέχομαι καίνε τα σπίτια σε μια κατοικημένη περιοχή, η οποία προκαλείται από μια μάχη μεταξύ των στρατιωτών της κυβέρνησης και των μουσουλμάνων ανταρτών από το Moro Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (MNLF), στην πόλη Ζαμποάνγκα, Φιλιππίνες, 12 Σεπτεμβρίου. Μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των απατεώνων μουσουλμάνοι αντάρτες που επιδιώκουν να ανακηρύξει ανεξάρτητο κράτος κλιμακώθηκε και να εξαπλωθεί σε ένα δεύτερο νησί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Φιλιππίνες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καίγοντας την τέταρτη ημέρα της αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μουσουλμάνων ανταρτών, σε Ζαμποάνγκα πόλης, Σεπτ. 12.

Μια Φιλιππίνων πυροσβέστης νερό πιτσιλιές στο κεφάλι του, καθώς προσπαθούν να καταπολεμήσει τη φωτιά σε κατοικημένες κατοικίες για την τέταρτη ημέρα του αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των μουσουλμάνων ανταρτών, σε Ζαμποάνγκα πόλης, Σεπτ. 12.

Οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος της ακτής κοντά στην περιοχή ενός stand-off μεταξύ των Φιλιππίνων στρατιωτικών και των μουσουλμανικών ένοπλοι σε Ζαμποάνγκα συγκεντρώσει μετά την εκκένωση λεωφόρους της πόλης με ξύλινες βάρκες τους και την ακτή στο νότιο Φιλιππίνων νησί Μιντανάο στις 11 Σεπτεμβρίου. Φιλιππίνων αξιωματούχοι είπαν ότι μουσουλμάνοι μαχητές χρησιμοποιούσαν 180 κατοίκους ως «ανθρώπινες ασπίδες» στις 10 Σεπτεμβρίου.

Φιλιππίνες εκτοπισμένους μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο μετατράπηκε σε ένα προσωρινό καταφύγιο κατά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην πόλη Ζαμποάνγκα, 11 Σεπτεμβρίου.

Φιλιππίνες αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου κατά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην πόλη Ζαμποάνγκα, 11 Σεπτεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από μια αντιπαράθεση μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των μουσουλμάνων ανταρτών έχουν καταφύγει έξω με δεκάδες ομήρους σε μια νότια πόλη των Φιλιππίνων. Τουλάχιστον 12.907 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και αναζητούν καταφύγιο σε κέντρα εκκένωσης.

Ένας τραυματισμένος στρατιώτης της κυβέρνησης γίνεται σε ένα φορείο μετά από μια επίθεση με όλμους από τους μουσουλμάνους αντάρτες στη σκηνή των μαχών μεταξύ στρατιωτών της κυβέρνησης και των μουσουλμάνων ανταρτών από το Moro Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (MNLF) στην πόλη Ζαμποάνγκα στις νότιες Φιλιππίνες 13 Σεπ..

Μια Φιλιππίνων στρατιώτης στοχεύει το τουφέκι του στη θέση αντάρτες »σε Ζαμποάνγκα πόλη στο νότιο νησί του Μιντανάο, στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως το stand-off εισάγετε πέμπτη ημέρα της.

Φιλιππίνες διασώστες μεταφέρουν ένα πληγωμένο Ερυθρού Σταυρού εργαζόμενος κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό σε Ζαμποάνγκα πόλης, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι περιμένουν τη σειρά τους για να ελέγχεται μετά η κυβέρνηση εφάρμοσε μια αναγκαστική εκκένωση του χωριού κοντά στο stand-off μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των μουσουλμάνων ανταρτών στην πόλη Ζαμποάνγκα στο νότιο νησί του Μιντανάο, στις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς το stand-off εισάγετε πέμπτη ημέρα της .

Μια Φιλιππίνων φιλιά μητέρα το παιδί της να περιμένει για τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια μιας αναγκαστική εκκένωση την πέμπτη ημέρα της περίπτερο off μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό σε Ζαμποάνγκα πόλης, νότιες Φιλιππίνες, 13 Σεπτεμβρίου.

Ένας όμηρος που δραπέτευσε από τις μουσουλμανικές αντάρτες λαμβάνει ιατρική περίθαλψη, 13 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ζαμποάνγκα. Φιλιππίνων υπαλλήλων διαπραγμάτευση με τους μουσουλμάνους αντάρτες οι οποίοι κατέχουν περισσότερα από 100 άτομα ομήρους, ως Πρόεδρος Benigno Aquino III προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης.

Φιλιππίνες στρατιώτες μετακινούνται σε θέσεις πίσω από ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό σε Ζαμποάνγκα City, 13 Σεπτεμβρίου.

Ένας στρατιώτης της κυβέρνησης φωνάζει τους συντρόφους του για να υποχωρήσει μετά την μονάδα τους προσπάθησαν να επιτεθούν τις θέσεις των μουσουλμάνων ανταρτών από το Moro Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (MNLF), κατά τη διάρκεια μιας gunbattle σε Ζαμποάνγκα πόλης 13 Σεπτεμβρίου.

Χωρικοί ουρά μέχρι να επιβιβαστεί σε ένα φορτηγό και αφού οι αρχές διέταξε την αναγκαστική εκκένωση ως αντιπαράθεση μεταξύ τους στρατιώτες της κυβέρνησης και των μουσουλμάνων ανταρτών, οι οποίοι έχουν λάβει δεκάδες ομήρους και τις χρησιμοποίησε ως ανθρώπινες ασπίδες, συνεχίζει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Κάτοικοι του σκάφους ένα φορτηγό καθώς μεταφέρονται σε ένα πιο ασφαλές μέρος αφού η κυβέρνηση εφάρμοσε μια αναγκαστική εκκένωση των κατοίκων σε Ζαμποάνγκα Πόλη στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ένα αστυνομικό κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε μια τεράστια τρύπα που είχε καταστραφεί κατά την επίθεσή τους κατά των μουσουλμάνων ανταρτών, στις 15 Σεπτεμβρίου. στην πόλη Ζαμποάνγκα.

Ένα αστυνομικό κυβέρνηση καλύπτει τα σώματα των δύο μουσουλμάνων ανταρτών, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό, αφού σκοτώθηκαν στο αδιέξοδο σε Ζαμποάνγκα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Φιλιππίνες στρατιώτες βοηθήσει έσωσαν ομήρους πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα κοντά στην περιοχή της ανανεωμένης συγκρούσεις καθώς εισέρχεται η αντιπαράθεση εισέρχεται ένατη ημέρα της Ζαμποάνγκα πόλη, Σεπτ. 17.

Ένα ζευγάρι αγκάλιασε δύο χρονών γιο τους, μεταξύ των δεκάδων ομήρων διασωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους από μουσουλμανικές αντάρτες μετά από μια επίθεση στις 17 Σεπτεμβρίου σε Ζαμποάνγκα.

Φιλιππίνες αστυνομικοί εξετάζουν ένα αυτοκίνητο που έχει πληγεί από μια ύποπτη έκρηξη κονίαμα κοντά στον τόπο της ανανεωμένης συγκρούσεις καθώς εισέρχεται στην δεύτερη εβδομάδα της μια στάση μακριά μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό σε Ζαμποάνγκα πόλη στις 16 Σεπτεμβρίου.

Φιλιππίνων δυνάμεις απελευθέρωσε τα αποτελέσματα των άμαχων ομήρων στις 17 Σεπτεμβρίου η καταπολέμηση υποχωρήσει σε ένα λιμάνι της πόλης, όπου εκατοντάδες των απατεώνων μουσουλμάνων ανταρτών έχουν μάχεται για περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι μάχες, στις οποίες έχουν σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, τόνισε πλανάται παράπονα στην Καθολική πλειοψηφία χώρα, παρά την αναπτυσσόμενη οικονομία και μια συμφωνία με την μεγαλύτερη μουσουλμανική ομάδα ανταρτών που έμελλε να φέρει την ειρήνη.

Εθελοντές μερίδες τροφίμων φορτίο σε ένα καλάθι σε μια αποθήκη στην πόλη Μανίλα, Metro Manila 17ης Σεπτεμβρίου., Τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν σε ένα φιλιππινέζικο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό που σπαράσσονται από συγκρούσεις πόλης Ζαμποάνγκα στις νότιες Φιλιππίνες.

Ένα παιδί Φιλιππίνων γίνεται μπάνιο από τον πατέρα και την αδελφή του, μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε ένα κέντρο εκκένωσης, χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της ανανεωμένης συγκρούσεις καθώς εισέρχεται τη δέκατη ημέρα του αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών, στην κατοικημένη χωριό Ζαμποάνγκα πόλη, Σεπτ. 18.

Προβολή των σκηνών, όπως χιλιάδες Φιλιππινέζων εκτοπισμένους αναζητήσουν καταφύγιο μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε ένα κέντρο εκκένωσης, χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της ανανεωμένης συγκρούσεις στις 18 Σεπτεμβρίου.

Χωρικοί, που εγκατέλειψαν τις μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των μουσουλμάνων ανταρτών, line up για τις προμήθειες ανακούφισης στις 18 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ζαμποάνγκα.

Φιλιππίνες αυτόχθονες εκτοπισμένους Badjao αναζητήσουν καταφύγιο στην ακτή κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σε ένα κέντρο εκκένωσης χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή της ανανεωμένης συγκρούσεις καθώς εισέρχεται τη δέκατη ημέρα του μια στάση μακριά μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στις 18 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομία προετοιμαστούν για την επεξεργασία των μουσουλμάνων ανταρτών που παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις για την 11η ημέρα της στασιμότητας σε Ζαμποάνγκα πόλη νότιες Φιλιππίνες στις 19 Σεπτεμβρίου.

Μερικά από τα 15 μουσουλμάνοι αντάρτες του Moro Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (MNLF), ο οποίος παραδόθηκε στους στρατιώτες της κυβέρνησης έχουν δει να μεταφέρονται σε ένα στρατιωτικό όχημα σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζαμποάνγκα στις 19 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία είπε, ο αριθμός των νεκρών στις μάχες μεταξύ των στρατιωτών και των ανταρτών έχει φτάσει σε 104, και έχουν περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Οι κάτοικοι εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ στρατιωτών της κυβέρνησης και των μουσουλμάνων ανταρτών του Μόρο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (MNLF) χρήση καυσόξυλα για να μαγειρέψουν ένα γεύμα σε ένα κέντρο εκκένωσης στην πόλη Ζαμποάνγκα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Χωρικοί που διέφυγαν από τις μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των μουσουλμάνων ανταρτών ξεκουραστούν στις σκηνές τους κατά μήκος μιας λεωφόρου σε Ζαμποάνγκα πόλη στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κάθονται εκτοπισμένοι που επηρεάζονται από την stand-off μεταξύ των Φιλιππίνων κυβερνητικών δυνάμεων και των μουσουλμάνων ανταρτών στηρίζεται σε ξύλινες βάρκες τους χρησιμοποιούνται και ως προσωρινή χώρους διαβίωσης στο ηλιοβασίλεμα κοντά στη θάλασσα τοίχο σε Ζαμποάνγκα στις 14 Σεπτεμβρίου. Φιλιππίνων στρατεύματα εκκαθάριση από τους τελευταίους εναπομείναντες μουσουλμάνοι αντάρτες μετά από εγχειρήσεις στο νότο που σκότωσε δεκάδες αγωνιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: