Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Ο τεχνοκράτης οικονομολόγος, ο οποίος κατέλαβε επί μακρόν δημόσιες θέσεις αμειβόμενες με παχυλούς μισθούς, έχει μετατραπεί σε κυνηγό κεφαλών δημοσίων υπαλλήλων!

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Η περίπτωση Γιάννη Στουρνάρα είναι- δίχως ψήγμα αμφιβολίας- μοναδική..

. Ο Υπουργός Οικονομίας ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων στην κυβέρνηση Σημίτη αποδέχθηκε το κλείδωμα της ισοτιμίας μετατροπής της δραχμής σε ευρώ σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που προέκυπταν από την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, εξυπηρετώντας τα γερμανικά κυρίως, εμπορικά συμφέροντα. Υπήρξε δηλαδή ένας από τους μεθοδευτές της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, δίχως ασφαλώς εκείνη να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις! Δεν είναι παράλογο κατά συνέπεια να συμπεράνουμε ότι ένας από τους πρωτεργάτες της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής ψυχορραγίας της χώρας, έχει τοποθετηθεί στην πλέον νευραλγική- για την υποτιθέμενη σωτηρία της- θέση! Υπεύθυνη- το δίχως άλλο- επιλογή, να αναθέτεις στον εμπρηστή να σβήσει την πυρκαγιά!
. Ο τεχνοκράτης οικονομολόγος, ο οποίος κατέλαβε επί μακρόν δημόσιες θέσεις αμειβόμενες με παχυλούς μισθούς, έχει μετατραπεί σε κυνηγό κεφαλών δημοσίων υπαλλήλων! Πολύ προσφάτως δε, μας ενημέρωσε, ότι η Ελλάδα δε θα λάβει τις απαραίτητες για την "επιβίωσή" της δόσεις, εάν δεν προχωρήσει στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων! Είναι σαφές ότι ο κύριος Στουρνάρας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του μπαμπούλα, επιδίδεται σε πολιτικά τερτίπια, εξυπηρετώντας τις κυβερνητικές ανάγκες για εκφοβισμό των πολιτών και εκβιαστική τιθάσευση των αντιδράσεών τους!
. Ο κύριος Στουρνάρας, θα έπρεπε αναντίρρητα να καταλάβει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες δεδομένου ότι αποτελεί τον μοναδικό- πάνω στο γη- θαυμαστή του κυρίου Σόιμπλε! Και κανένα άλλο πρωτότυπο, αξιοπερίεργο και μοναδικό κατόρθωμα να μην επιτύχει κατά τη διάρκεια του βίου του, η δήλωσή του ότι ο κ. Σόιμπλε "είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας" και "είναι παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης", θα πρέπει αυτοδίκαια να του χαρίσει μια εξέχουσα θέση στα "Guinness World Records"!!
. Ο Τσάρος της ελληνικής Οικονομίας αποτελεί έναν Χαμαιλέοντα της πολιτικής ζωής του τόπου! Από πρωτοπαλίκαρο και υπηρέτης των Πασοκικών και γερμανοκεντρικών συμφερόντων της εποχής Σημίτη, έχει μετατραπεί σε λάτρη της Σαμαρικής πολιτικής. Σύμφωνα με, έντεχνα διαρρεόμενες φήμες, απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του κυρίου Σαμαρά ενώ σε κάθε- δοθείσα και μη- ευκαιρία τονίζει την ιδιαζόντως καλή χημεία του με τον Πρωθυπουργό! Πρόσφατα, ο πάντα πρόθυμος να στηρίξει και να υλοποιήσει τα Μνημονιακά μέτρα κ. Στουρνάρας, κάνοντας αποτίμηση του ταξιδιου του κ Σαμαρά στις ΗΠΑ έσπευσε να δηλώσει: "Λάβαμε τη στήριξη που επιθυμούσαμε από τις ΗΠΑ", "Από μόνη της η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα" και "Ο Πρόεδρος Oμπάμα δε θα έπαιρνε το ρίσκο μιας θετικής δήλωσης αν δεν πήγαινε καλά η ελληνική οικονομία"! Τρία σχόλια ως προς αυτές τις δηλώσεις.
Πρώτον: ο κύριος υπουργός -σε μία έξαρση αυτογνωσίας- παραδέχτηκε δημόσια ότι ακολουθεί και υπηρετεί τυφλά μια, απόλυτα λανθασμένη και τοξική για τη χώρα, οικονομική πολιτική!
Δεύτερον: ο κ. Στουρνάρας, πέραν όλων των λοιπών χαρισμάτων του, διακρίνεται και στην ερμηνευτική προσέγγιση των "Ομπάμιων" δηλώσεων! Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε είτε ότι υπήρξε γείτονας του Αμερικάνου Προέδρου, είτε ότι αποτελεί τον- under cover- Σύμβουλό του, είτε ότι έχει προβεί σε ανάλυση του αστρολογικού του προφίλ! Τρίτον: σίγουρα ο κύριος Κεδίκογλού θα πρέπει να αγωνιά για τη θέση του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεδομένου ότι ο κύριος Στουρνάρας τον υποκαθιστά με μεγάλη επιτυχία!
. Να αναφερθούμε τέλος στην πλέον "μετριοπαθή και σεμνή Στουρνάρειο" δήλωση που έχει (μέχρι σήμερα), δει το φως της δημοσιότητας: "Κάνω τη δυσκολότερη δουλειά πάνω στον πλανήτη!". Τα λόγια σε μερικές περιπτώσεις φαντάζουν και είναι περιττά! Ακολουθώντας εντούτοις την πρακτική του κυρίου Υπουργού (ο οποίος σε καμμία περίπτωση δεν φημίζεται για τη λεκτική εγκράτειά του), προτάσσουμε τον αντίλογο σημειώνοντας ότι τη δυσκολότερη δουλειά πάνω στον πλανήτη την κάνει ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος όχι μόνο δεινοπαθεί από την Μνημονιακή πολιτική, αλλά υπομένει τις προκλήσεις, την έπαρση και τους κομπασμούς του- μοιραίου για τ μέλλον της χώρας- κυρίου Στουρνάρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια: