Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Φλόγα της Αγάπης των Συλλόγων αιμοδοτών και δωρητών οργάνων σώματος της χώρας μας, ξεκίνησε το ταξίδι της από το Καναλάκι.

Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε το ταξίδι της από το Καναλάκι (photo)

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, το φετινό ταξίδι της Φλόγας της Αγάπης. Η αφή της φλόγας έγινε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής (Μπούντα) και τη φλόγα παρέλαβε ο πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Ελπίς» Φαναρίου και ειδικός γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α κ. Θωμάς Κασκάνης μαζί με τους δύο ολυμπιονίκες κωπηλασίας από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, που την παρέδωσαν σε κονβόι μοτοσικλετιστών (της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας).

Την παρέλαβαν και ακολούθησαν τη διαδρομή από τα χωριά Χόχλα-Τσουκνίδα-Κηφισιά-Βαλανιδορράχη-Μεσοπόταμος-Θέμελο-Κορωνόπουλο-Σταυροχώρι-Καστρί, καταλήγοντας στην πλατεία Καναλακίου.

Εκεί άναψε ο βωμός υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάργας. Η φλόγα παραδόθηκε τιμητικά στον εκπρόσωπο του ΣΕΑ Ξυλόκαστρου- Ευρωστίνης ( εμπνευστή σύλλογο του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρινό πανελλαδικό της ταξίδι για να τερματίσει στην Καλαμάτα στης 4 Οκτωβρίου 2013, όπου θα σημάνει την έναρξη της 26ης Αμφικτιονίας.

P8180202

Πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Κασκάνη Θωμά και χαιρετισμός εκπροσώπου της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Έντεκα αερόστατα σηματοδότησαν την 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Έγινε έπαρση σημαίας και ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα.

Το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: