Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πιάστε πρώτα τον Μελισσανίδη και αφήστε για μετά τα ταβερνάκια, ρεεεεε!


Τα μνημονιόφιλα ΜΜΕ, τύπου Newsit, κάνουν "πάρτι", με την αντίδραση κατοίκων περιοχής της Κρήτης, όταν το ΣΔΟΕ πήγε να κάνει φορολογικό έλεγχο σε εκεί επιχειρήσεις. μας λένε πόσο ρεζίλι γίναμε, όταν όλο το χωρίο κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Όπως πέρσι με την ιδιοκτήτρια ταβέρνας στην Ύδρα που έφεραν μέχρι και τα ΜΑΤ, για να επιβάλλουν την τάξη......

Οι αποδείξεις, όντως δεν κόβονται, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γενικά σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κόβουν τα νόμιμα παραστατικά(αποδείξεις, τιμολόγια), και να αποδίδουν τους φόρους τους.....Αλλά επιμένω σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση και μας λέει, ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι "εντάξει" με το Κράτος. Η κυβέρνηση δεν μας απαντάει, αν το Κράτος τα τελευταία τρία χρόνια είναι αυτή "εντάξει" με τις επιχειρήσεις. Η απάντηση είναι αρνητική!


 Όταν προκαλείς ύφεση στην αγορά, με μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυτό προκαλεί πτώση τζίρου, βασικά οδηγείς τις επιχειρήσεις σε λουκέτα, λόγω μη ύπαρξης πελατείας. Όταν η εν δυνάμει πελατεία, βρίσκει αυξημένες τιμές, λόγω της απαράδεκτης αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ, δεν θα πάει στο μαγαζί, και το δεύτερο πάλι θα κλείσει. Τέλος, όταν επιβάλεις επιπλέον φόρους(τέλος επιτηδεύματος), τους αυξάνεις τα τιμολόγια της ΔΕΗ, οδηγείς τις επιχειρήσεις στον όλεθρο.

Εξαιρώντας κάποιους επιτήδειους επαγγελματίες που θα συνέχιζαν να μην κόβουν αποδείξεις  και ας μην είχαμε κρίση, οι υπόλοιποι με την μη έντιμη φορολογική τους στάση, απλά προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν.


Αντίθετα μεγαλοκαρχαρίες, με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζουν να είναι στο απυρόβλητο.


 Ο φίλος του Σαμαρά, Μελισσανίδης, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας(ΕΔΩ), χρωστάει εκατομμύρια, του έχουν μπλοκάρει λογαριασμούς και η κυβέρνηση τον έχει να κυκλοφορεί ελεύθερος, και του κάνει διευκολύνσεις. 

Ομοίως επιχειρήσεις του Μπόμπολα, Μυτηλιναίου, Αλαφούζου οφείλουν τεράστια ποσά, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι, και δεν τους ενοχλεί κανένας.

Το θέμα σε αυτό το κράτος, είναι να είσαι φίλος της κυβέρνησης. Αν είσαι, όλα λύνονται...Αν δεν είσαι, φυλάξου.... Η κρατική συμμορία σε απειλεί κάθε μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: