Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η εβδομάδα που πέρασε, μέσα από φωτογραφίες, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ανά τον κόσμο.


Ένας νεκρός καρχαρίας βρέθηκε στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Ένα ελικόπτερο αιωρείται πάνω από ένα ναυάγιο κινέζικου αλιευτικύ σκάφους στα ανοικτά των ακτών της Γαλλικής Πολυνησίας.

Μια γυναίκα μεταφέρει τις  αποσκευές της, μέσω της  πρωτεύουσας της  Ζιμπάμπουε, Χαράρε. Νίκη στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας για τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, 89, του δίνει άλλα πέντε χρόνια στην εξουσία.

Ένας νέος κάνει άλμπατα στον αέρα, στο Don Bosco Ngangi, κοινοτικό κέντρο στην Γκόμα, Βόρειο Κίβου Το κέντρο ιδρύθηκε το 1988 και φιλοξενεί πάνω από
3.000 εγκαταλελειμμένα παιδιά και ασθενής του HIV / AIDS.


Συμπλοκές ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις καταστολής της Ταϊλάνδης, στην Μπανγκόκ.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο John Pankhurst πήρε αυτή την εικόνα ενός ασυνήθιστου σχηματισμού νεφών στο Stanway, Essex. «Ήταν πολύ συμπικνομένο, περίπου ένα μίλιπλάτοσ και 3 ή 4 μίλια στο μήκος. Δεν υπήρχε βροχή ή αέρας, αλλά βροντές που μπορούσαν να ακουστούν από απόσταση", είπε.

Σοβαρές πλημμύρες στο Σουδάν άφησαν  πάνω από 30 νεκρούς, και κατέστρεψαν πολλά σπίτια στο Χαρτούμ.

Στη Γάζα, νεαρά κορίτσια  συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή. Κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

LightningΑστραπές  πίσω από μια ανεμογεννήτρια με φόντο ένα τοπίο στη Γερμανία.

Ο πρώτος baseman των New York Mets, Justin Turner υπογράφει αυτόγραφα κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν από ένα παιχνίδι κατά του Colorado Rockies.

Ινδουιστές και Δεξιοί ακτιβιστές βάζουν φωτιά σε  μια πακιστανική σημαία για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο των πέντε Ινδών στρατιωτών.


Το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι στην Κένυα έχει κλείσει από μια μεγάλη πυρκαγιά.

Χιλιάδες μετανάστες της Κεντρικής Αμερικής ταξιδεύουν με τα τρένα, γνωστά ως la Bestia, ή το τέρας, κατά τη διάρκεια του ταξίδιού τους μέσω του Μεξικού για να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θιβετιανοί Βουδιστές και οι τουρίστες θαυμάζουν ένα γιγαντιαίο thangka, θρησκευτικά κεντήματα από  μετάξι ή ζωγραφική με το πορτρέτο  του Βούδα, κατά τη διάρκεια του Shoton Φεστιβάλ στη Μονή Drepung στη Λάσα, Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ.

Αμερικανοί πεζοναύτες προσεύχονται πριν από την άφιξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Marine Corps Base-Camp Pendleton στην Καλιφόρνια. 

 Μέλη της τιμιτικής φρουράς μεταφέρουν τα φέρετρα των νεκρών στρατιωτικών, μετά από κατάρριψη ελικοπτέρου στην Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας , κατά τη διάρκεια πομπής στην Sanaa.

Ένα παιδί δροσίζεται μακριά από το ζεστό καιρό σε ένα συνριβάνι στην πλατεία Λαού στη Σαγκάη. Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο διατήρησε υψηλή επιφυλακή θερμοκρασίας την Τετάρτη, όπως ένα ρεκόρ κύμα καύσωνα το καλοκαίρι θα συνεχίσει να ψήνει τις περισσότερες περιοχές της νότιας Κίνας τις επόμενες τρεις ημέρες, σύμφωνα με το  Xinhua News Agency.

Καθαριστές παραθύρων εργάζονται στο εξωτερικό του κτιρίου Shard στο Λονδίνο.

Ένας διαδηλωτής της ομάδας Black Block  συλλαμβάνεται  από ένα στρατιωτικό αστυνομικό κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια Κυβερνήτη της Πολιτείας Geraldo Αλκμίν, στο Σάο Πάολο.


Παραστρατιωτικοί αστυνομικοί παρουσιάζουν καθημερινά την στρατιωτική τους εκπαίδευση ως αναφορά, επιδεικνύοντας τη δουλειά τους στο κοινό, Χαντάν, επαρχία Hebei, Κινα.


Ο επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ ,ο  υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος των συνομιλιών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον.


Οι υποστηρικτές του Mohamed Mursiφωνάζουν συνθήματα  κατά τη διάρκεια  πορείας  από την Αλ-Φαθ Τζαμί μεχρι το υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο.

Ένας άνδρας αντικατοπτρίζεται στο παράθυρο ενός κλειστού καταστήματος σε μια μη καθορισμένη τουριστική περιοχή κατά τη διάρκεια ενός Κυριακάτικου πρωινού, στο λόφο της Μονμάρτης στο Παρίσι.  Η μάχη για την Κυριακή σε αυτή τη γειτονιά είναι μέρος ενός ευρύτερου αγώνα στη Γαλλία.


Ένας άνδρας κοιμάται μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο ποταμόπλοιο δίπλα στον ποταμό Νίγηρα στο Timbuktu.

 Εργαζομένοι των ορυχείων περπατούν προς το καταφύγιο τους κατά τη διάρκεια μιας αμμοθύελλας στο Al-Ibedia, στον ποταμό Νείλο.
 


Κάτοικοι της Ζιμπάμπουε περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν στο Mbare δήμος έξω από Χαράρε.


Ένα αγόρι αποκοιμήθηκε ενώ διάβαζε το Κοράνι κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, στην πόλη της Duba στο Ταμπούκ επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.


Νομάδες ψαράδων, οιEthnic Cham, μένουν στις μικρές βάρκες τους, και αναζητούν μια καλύτερη  ζωή. Προς το παρόν περνούν την ώρα τους στις στις όχθες του ποταμού Tonle Sap στην Πνομ Πενχ.


Ο Bradley Manning κατηγορήθηκε ως εχθρός του κράτους εξαιτίας των στρατιωτικών μυστικών πληροφοριών που έδωσε στο Wikileaks και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 136 ετών.



Εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονται στην τεχνητή πισίνα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα, στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση, διεθνώς, αεροστατων του κόσμου Lorraine Mondial Air Ballons festival γίνεται κάθε δύο χρόνια στο Chambley, στην ανατολική Γαλλία.


Ο ''γιατρός των μαγισσών'' της φυλής  Aymaras στη Βολιβία, ψάλλει κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν του "Pachamama'' (Μητέρα Γη) στο La Apacheta, περίπου 30 χλμαπό τη  Λα Παζ. Σύμφωνα με τον πολιτισμό των Άνδεων, το μήνα Αύγουστο είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσουν τις προσφορές στη μητέρα γη, να δώσουν ευχαριστίες για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και την υγεία τους. Οι Aymaras κάνουν  χρήση φύλλων κόκας, καραμέλες, ζωικό λίπος,  έμβρυα λάμα, μερικά αποξηραμένα φρούτα, σκόνη μέταλλα και  αλκοόλ κατά τη διάρκεια αυτών των τελετών.


Πυροτεχνήματα πίσω από το Divino Salvador del Mundo μνημείο κατά τη διάρκεια της "Agostinas" θρησκευτικές γιορτές στο Σαν Σαλβαδόρ, 5η Αυγούστου 2013.

Μία από τις υποψήφιες προετοιμάζεται για τα  καλλιστεία  Μις Κόσμος 2013 που διεξάγονται στη Ρουμανία.

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: