Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώθηκε στην Πρέβεζα η 25η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Ολοκληρώθηκε στην Πρέβεζα η 25η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα η 25η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα στις 3 Αυγούστου.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε από την Ιθάκη η 4η ιστιοδρομία και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το πρώτο σκάφος πέρασε το σημείο του τερματισμού στο δίαυλο του Αμβρακικού Κόλπου με το πλήρωμα να πανηγυρίζει, ενώ με μικρή διαφορά ακολούθησαν τρία ακόμη σκάφη.


rally

Στην 25η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου συμμετείχαν 60 σκάφη με πληρώματα που ξεπερνούν τα 400 άτομα κι εκτός από τα ελληνικά σκάφη που εκπροσωπούν 18 ελληνικούς ιστιοπλοϊκούς ομίλους, θα πρέπει να σημειώσουμε και τα σκάφη που ήρθαν από Γερμανία, Σερβία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής σε δηλώσεις του μετά τον τερματισμό των σκαφών αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης τόσο για τον ναυταθλητισμό και τη ναυτική παράδοση της χώρας μας όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής που μπορεί να έρθει μέσα από τη θάλασσα.

rally3

 Οι ιστιοπλόοι και οι συνοδοί τους διανυκτέρευσαν χθες στην Πρέβεζα καθώς σήμερα Κυριακή στις 20:30 στην παραλία της Πρέβεζας στο ύψος του Λιμενικού Ταμείου θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.
Την γιορτή θα οργανώσουν  ο Δήμος της Πρέβεζας και το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, των επιχειρηματιών  του Ναυτικού  Τουρισμού κυρίων Τέφα και  Τσιλιγκίρη, των Γυναικών του Αγίου Θωμά , του  Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου και άλλων φορέων.

rally9  

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Rally Ιονίου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού και τέτοιου είδους διοργανώσεις λειτουργούν ανταποδοτικά με τον καλύτερο τρόπο, αφού τα σκάφη και οι ιστιοπλόοι αναμφίβολα έδωσαν οικονομική πνοή σε κάθε λιμάνι-σταθμό στο πέρασμά τους. 
Η περιοχή της δυτικής Ελλάδας έχει πραγματικά ανάγκη τέτοιου είδους διοργανώσεις, σε μια χρονική στιγμή που η περιοχή ετοιμάζεται να επενδύσει στο θαλλάσιο τουρισμό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/y3myc53QR9w