Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Kαθώς βιώνουμε την ιλιγγιώδη πορείας μιας χώρας στην παρακμή,το τραπεζικό κατεστημένο το έχει ρίξει στα πάρτυ. Μαζί τους και ότι παρεικμαζμένο δεξιό ''κουμάσι'' κυκλοφορεί. Όπως, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και η Δίκα, που προχθές το βράδυ διασκέδαζαν στο πάρτυ της ''ξανθιάς Σάρον Στόουν'' της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.


Ήταν γύρω στις 11 το βράδι της Τρίτης. Ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν ολοκληρώσει τους τηλεοπτικούς δεκάρικους της "αντίστασης" στον Πολ Τόμσεν για τα εργασιακά και χάθηκαν στο ημίφως της αθηναικής νύχτας. Στο "Χίλτον" ο Δανός γελούσε με τα αποσπάσματα από τον λόγο του Κουβέλη και επαναλάμβανε στον συνομιλητή του πως δεν υπήρξε καμία σύγκρουση και πως έχουν συμφωνήσει σε όλα μέσα σε ένα καλό κλίμα.

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια και συγκεκριμένα στο bar-restaurant "Street" του Νέου Ψυχικού, δέκα σαμπάνιες-για την αρχή-περίμεναν τους καλεσμένους της ξανθιάς Σάρον Στόουν, στελέχους μεγάλης τράπεζας που έδινε to know us better πάρτυ της λικνίζοντας τους γοφούς της επικίνδυνα πάνω σε 12ποντα. 

Οι προσκεκλημένοι κατέφθαναν κρατώντας ανα χείρας ένα δώρο για την ξανθιά κι εκείνη σαν καλή οικοδέσποινα φρόντιζε να τους υποδεχθεί στην είσοδο μέσα σε μια έκρηξη χαράς, έχοντας για τον καθέναν ένα μυστικό που έπρεπε να το εμπιστευθεί γλυκά στο αυτί. 

Αν το ημερολόγιο δεν έδειχνε 16 Οκτωβρίου του 2012, αν η Τρόικα δεν ήταν εδώ, αν δεκάδες «αν» που έρχονται στο νου καθώς βιώνουμε την ιλιγγιώδη πορείας μιας χώρας στην παρακμή, το πάρτυ της ξανθιάς Σάρον Στόουν από τη Λαμία θα ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα των στελεχών ενός τραπεζικού συστήματος που διανύει περίοδο ευκαρπίας και παχιών αγελάδων. Θα περίμενες με ανυπομονησία να σκάσει μύτη και η θρυλική καπελαδούρα της Γιάννας Αγγελοπούλου συνοδευόμενη από τον ηρωικό Θόδωρο για να συμπληρωθεί το φελινικό σκηνικό της ευμάρειας και του αυτοσαρκασμού που οι πραγματικοί αστοί διατηρούν για τον εαυτό τους.

Μόνο που στο πάρτυ της ξανθιάς δεν περίσσευαν οι παραδοσιακοί αστοί. Αυτοί δεκαετίες τώρα διάγουν λάθρα τον βίο τους φοβισμένοι αρχικά από τα κουμπούρια της «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» και στη συνέχεια από το τσουνάμι του νεοπλουτισμού που ενέσκυψε σαν σμήνος ακρίδων και κατασπάραξε τη χώρα, λεηλατώντας ακόμη και τα αποσιωπητικά του άγραφου κώδικα της ηθικής που θα πρέπει να διέπει όλες τις σχέσεις ακόμη κι εκείνες των πολλών τραπεζικών μηδενικών.

Στο πάρτυ της ξανθιάς δεν υπήρχαν οι αστοί της απέναντι όχθης της Κηφισίας. Εδώ περίσσευε η αμηχανία της γνωστής κάστας των καλοπληρωμένων νεόπλουτων στελεχών του εγχώριου τραπεζικού συστήματος -10.-15.000 ευρώ το μήνα-στο πρόσωπο των οποίων διέκρινες την αγωνία για το αύριο. Άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, όπως όλοι μας, παρότι βρίσκονται στην καρδιά του οικονομικού συστήματος και όφειλαν να οσμίζονται τον τυφώνα που έρχεται έκαναν όπως είναι φυσικό τα δικά τους ανοίγματα στον κόσμο της επίγειας ματαιοδοξίας: Aυτοκίνητα, βίλες, ταξίδια, δάνεια, έωλες επενδύσεις στο θεό του χρήματος. Έλα όμως που το πάρτυ σταμάτησε απότομα και η αυλαία της ορχήστρας τους βρήκε να χορεύουν μισοζαλισμένοι στο κέντρο της πίστας.

Αυτή ήταν η εικόνα του πάρτυ που έδωσε η ξανθιά Σάρον Στόουν. 

Φιγούρες εκτός τόπου και χρόνου όπως εκείνη του Γιώργου και της Δίκας Αλογοσκούφη που πέρασαν απαρατήρητοι ανάμεσα στους καλεσμένους και αφού στάθηκαν για λίγο δίπλα στους καλούς φίλους με τις ισχυρές θέσεις βολεύθηκαν κάπου στα πέριξ.

Πράγματι μοιάζει απόκοσμο, είναι σίγουρα παρακμιακό, τα στελέχη μεγάλης τράπεζας να κάνουν πάρτυ λίγες μέρες αφότου αποχώρησε η Coca Cola από το Χρηματιστήριο της Αθήνας- κι αυτό το άτιμο ξέπεσε σε επίπεδο Βιετνάμ όπως σημειώνει το Bloomberg -το ίδιο βράδι που συμφωνήθηκε ένα ακόμη Μνημόνιο για τις τράπεζες και τους πολίτες μιας χώρας που ζουν με απλωμένα χέρια για δανεικά και ανακεφαλαιοποίηση.

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν σε ολόκληρη τράπεζα να μην βρίσκεται κάποιος να ψιθυρίσει στο αυτί της ξανθιάς Σάρον Στόουν:
-Μπεμπέκα, ας αφήσουμε το πάρτυ για κάποια άλλη στιγμή, δεν είναι αυτή η κατάλληλη. Μπάστα κι όταν θα έλθουν ξανά οι παχιές αγελάδες θα μας δώσει η Γιάννα το τηλέφωνο του dj Tiesto και θα τον καλέσουμε να παίξει έξω, στην ύπαιθρο, στο μεγάλο πάρκινγκ της Λαμίας για να χτυπηθούμε ως το πρωί στην υγειά των κορόιδων. Μην το κάνεις τώρα, δεν είναι ο καιρός...

Από τον Βασίλη Μπόνιο 
www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: